Dave Clark

Dave Clark
Teljes név: Dave Clark
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 1444 alkalommal

Bemutatás:

Dave Clark (1939. december 19-én, vagy 1942-ben született) angol zenész, dalszerző, lemezkiadó és vállalkozó, az általa alapított Dave Clark Five nevű együttes dobosa, szövegírója.

Észak-Londonban, Tottenhamban született. 15 éves korában otthagyta az iskolát, és kaszkadőr lett. Több, mint 40 filmben szerepelt.
Az 1950-es évek végén vett egy dobot magának, és autodidakta módon megtanult dobolni. 1958-ban alakította meg a később rendkívül sikeressé váló, a beatkorszakot meghatározó pop rock együttesét, a Dave Clark Five-ot. Az együttes sikere a Beatleséhez mérhető. A zenekar 1970-ben felbomlott, Dave Clark pedig 1972-ben felhagyott a dobolással, miután egy szánkóbalesetben eltört öt ujja.

A zenei életbe 1986-ban tért vissza, amikor megírta a „Time” című, tudományos-fantasztikus musical szövegét. A musicalt két évig játszották Londonban.

Clark közeli barátja volt a Queen énekesnek, Freddie Mercurynak, akit 1975-ben ismert meg. Ott virrasztott Mercury halálos ágyánál is, 1991 novemberében.

Dave Clark dalszövegek:

Because (Dave Clark Five) video

Bits and pieces (Dave Clark Five) video

Come home (Dave Clark Five) video

Glad All Over (Dave Clark Five) video

In My Defence (Freddie Mercury) video

Time (Freddie Mercury) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább