Richard Zven Kruspe

Richard Zven Kruspe
Teljes név: Richard Zven Kruspe
Együttes: Emigrate
Hangszer, szerep: szóló gitár, ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 2929 alkalommal

Bemutatás:


Született:1967. június 24. (43 éves)

Származás:Wittenberge, Németország

Műfajok:Neue Deutsche Härte

Aktív évek:

1986 – napjainkig


Együttes:

Orgasm Death Gimmicks
Rammstein
EmigrateHangszer:

szólógitárKiadók:

Motor Music
Universal Music Group


Biográfia:

Wittenberge-ben, Németországban született. Két nővére és egy bátyja van. Szülei elváltak, amikor fiatal volt. Anyja újraházasodott, de Kruspe nem jött ki jól mostohaapjával.

Gyerekként Richard rajongott a Kiss együttesért. "A Kiss a kapitalizmust jó dologként jelenítette meg. Minden gyerek Kiss-rajongó volt, mivel ez egy nagyon nagy együttes volt. A gyerekek a füzeteikbe firkálták a KISS szót, és ha a tanár észrevette, ki is rúghatták őket csak azért, mert leírták a füzetükbe."
12 éves korában kirakott egy Kiss-posztert a szobájába, de az apja széttépte. Richard egész éjjel fönn volt, és a posztert ragasztotta.
16 éves korában néhány barátjával elment Csehszlovákiába, ahol vett egy gitárt. Eredetileg el akarta adni, mivel akkoriban sokba került, és úgy gondolta, így sok pénzhez juthat. Mikor visszament Kelet-Németországba, egy lány megkérte, hogy játsszon. Azt válaszolta, hogy nem tud, de a lány ragaszkodott ahhoz, hogy játsszon, így elkezdte pengetni a húrokat. Ekkor rájött, hogy a lányok szeretik azokat a fiúkat, akik tudnak gitározni. Ezután 2 évig minden nap és éjjel játszott.
19 évesen megunta azt a fásult zenét, ami lakóhelyén volt, így Kelet-Berlinbe költözött. Egyedül élt, és egyedül zenélt, mivel nem volt senki, akit ismert volna.
1989. október 10-én a berlini fal leomlása előtt épp metróval ment valahová. Mikor kiért az aluljáróból, épp egy politikai tüntetés közepébe került. Fejbe vágták, és letartóztatták, csak azért, mert ott volt. 6 napot börtönben töltött, és miután kijött, elhatározta, hogy elmegy Kelet-Németországból, és Magyarországon át Nyugat-Németországba ment. Mikor leomlott a fal,
visszaköltözött.

Zenekarai:


Richard Zven Kruspe dalszövegek:Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább