Tom Fletcher

Tom Fletcher
Teljes név: Tom Fletcher
Együttes: McFly
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 732 alkalommal

Bemutatás:

Thomas Michael Fletcher angol énekes, és gitáros 1985. július 17-én Harrow-ban, London-ban született. Az angol pop rock/pop punk együttesben, a Mcfly-ban játszik. Bandatag még Danny Jones, Dougie Poynter és Harry Judd.

Biográfia:

Tom alapította 2003 végén a Mcfly.Az együttes a nevét a Vissza a jövőbe c. film főszereplőjéről, Marty Mcfly-ról kapta.
Az első két tag Tom és Danny volt. A Busted együttes válogatásán találkoztak először. Ebbe a bandába nem vették fel Danny-t, de mivel együtt akartak játszani így alapítottak egy együttes. Ez lett a Mcfly.

Írtak dalokat, majd egy válogatás után csatlakozott hozzájuk Dougie és Harry. A Mcfly kiadta első számukat, a "Five Colours in her Hair"-t. A szám nagy sikert hozott Nagy-Britanniában, első helyen szerepelt a listákon, ezt követően jelent meg első albumuk a Room on the 3rd Floor, ami ugyancsak hatalmas sikert aratott a brit albumlistán és dupla platinalemez lett.
Ezen albumról még a „Obviously” volt, ami 1. helyet érte el a brit listákon, de a többi kislemez is előkelő helyeken szerepelt.

Ezután indult el első turnéjuk.

Második albumuk a 2005-ös Wonderland, ami ismét 1. helyen nyitott a brit albumlistán, ezzel pedig elérte a platina lemez titulust. Ez a lemez is tartalmazott number 1 dalokat, melyek a „All About You” és a I’ll Be OK”. A fiúk második turnéja a „The Wonderland Tour 2005” amiből DVD is készült.

2006-ban megkapták azt a lehetőséget, hogy szerepeljenek a Lindsey Lohan és Chris Pine főszereplésével a „Just My Luck” (Cserebere szerencse) című fimben, amiben saját magukat alakították, mint feltörekvő banda. A filmben a Room on the 3rd Floor és a Wonderland albumok néhány számai és pár új szám található meg a filmzenés albumon, aminek címe Just My Luck.

2006 novemberében megjelent a banda harmadik stúdióalbuma a Motion in the Ocean, ami aranylemez lett. Ezen 3 number szám található a „Please, Please”, „Star Girl”, „Baby's Coming Back/Transylvania”. A „Friday Night” daluk szerepelt az Éjszaka a Múzeumban c. filmben. 2006-ben ismét turnéra indultak a „Motion In The Ocean Tour 2006”-ra. DVD változata is jelent meg, ami több új számot is tartalmazott. Ezután egy Greatest Hits albumuk jelent meg, amiről a ”The Heart Never Lies” jelent meg kislemezként és 3. helyet érte el a brit kislemez listán. Ennek is készült egy DVD változata az „All the Greatest Hits (The DVD)” és a „The Greatest Bits: B-Sides & Rarities”.

Következő nagylemezük a Radio:Active 2008-ból. Ennek az albumnak már nem az Island Records, hanem a saját maguk által alapított,független Super Records. Készült DVD formája a „Radio:Active – Live at Wembley”, ami a turnéjuk alatti koncertfelvételt tartalmazza, és egy csak Brazíliában megjelent „Radio:Active Documentary” Az albumnak egy kibővített Deluxe változata is megjelent. A 2009-es évük inkább csak a turnézásról szólt, mert következő albumuk az Above the Noise csak 2010 novemberében jelent meg és első single róla a Party Girl.

Egy kisfilmjük is megjelent a lemezről a „Nowhere Left to Run” és egy másik a „McFly: Behind the Noise”. Jelenleg az Above The Noise Tour keretein belül koncerteznek Európában. Nemrégen kezdődött a „McFly On The Wall” c. dokumentumsorozatuk.A fiúk azt is megerősítették, hogy lesz 6. albumuk és már el is kezdték az előkészületeket.


Érdekességes Tom Fletcherről:

Kedvenc...
Színésznője: Katie Holmes
Filmjei: Vissza a jövõbe, Vanília égbolt, Szellemirtók
Sorozata: Jó barátok, Dawson és a haverok
Együttes:The Beachboys
Énekesei: Justin Timberlake, Tom Delonge
Énekesnő: Avril Lavigne

Tom Fletcher dalszövegek:

5 Colours in Her Hair (McFly) video

All About You (McFly)

Bubble Wrap (McFly)

Don't Forget Where You Belong (One Direction) hun video

Down By the Lake (McFly) video

Five colours in her hair (McFly) hun video

High Hopes (The Vamps) video

Hypnotized (McFly) video

I Wanna Hold You (McFly)

I Want (One Direction) hun video

I Would (One Direction) hun video

I'll Be OK (McFly)

I've Got You (McFly)

Irresistible (One Direction) hun video

Memory Lane (McFly)

Met This Girl (McFly) video

Nothing (McFly) hun

Obviously (McFly) hun video

Please please (McFly) hun

Please, please (McFly)

Room on the 3rd floor (McFly) hun video

Saturday Night (McFly) video

She Falls Asleep Part 1 (McFly)

She Falls Asleep Part 2 (McFly)

She left me (McFly) hun video

She Left Me (McFly)

Sorry's Not Good Enough (McFly)

Star Girl (McFly) video

That girl (McFly) hun video

The Ballad of Paul K (McFly) hun video

Too Close for Comfort (McFly)

Try hard (5 seconds of summer) hun video

Ultraviolet (McFly)

Unsaid Things (McFly) video

We Are the Young (McFly)Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább