Eric Saade

Eric Saade
Teljes név: Eric Saade
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1972 alkalommal

Bemutatás:

Eric Khaled Saade (1990. október 29.) svéd popénekes, 2011-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli Svédországot.

Kattarpban, Helsingborg külvárosában született, illetve itt is nőtt fel. Édesapja líbiai, édesanyja svéd, ám szülei négy éves korában elváltak. Hét testvére és féltestvére van, ő a második legidősebb közülük.

13 éves korában kezdett dalokat írni, ám 15 éves koráig – amikor lemezszerződést kapott – a foci volt az első számú kedvence. A Roxy Recordingsnál végül megjelent a nagylemeze, mely a Masquerade címet kapta, s a svéd lemezeladási listákon a 2. helyen szerepelt. A Joker nevű tehetségkutatót megnyerte.

2007-ben válogatást szerveztek, hogy összetegyenek egy fiúcsapatot. Eric erre jelentkezett, s bekerült a What's Up! nevű bandába, melyben két évig énekelt.

A csapat 2008. tavaszán svéd turnéra indult, majd még ebben az évben elkészítették a Disney kasszasikerének, a Camp Rocknak a svéd nyelvű soundtrackjét. A Här är jag-on (mert hogy ez lett a címe az albumnak) Eric énekli a főszereplő srác, Shane (Joe Jonas) részeit, a többiek pedig vegyes szerepben hallhatóak.
Szintén 2008-ban megjelentettek egy nagylemezt, melynek címe In Pose.

2009-ben jelentették be, hogy Eric kilép a bandából, hogy a szólókarrierjére koncentrálhasson. A helyére Johannes Magnusson érkezett.
2009-ben újraszerződött a kiadójához, és kiadta a Sleepless-t, mely már nem csak Svédországban volt elérhető.

2010. február 13-án szintén versenyzett a Melodifestivalen-n, ám akkor csak második helyezést ért el. Nem szomorkodott, hiszen nem sokkal ez után, május 19-én kiadta első szólólemezét, a Masquerade-et. Három kislemez látott napvilágot a korongról, a Sleepless, a Manboy, illetve a Break of Dawn.
Következő nagylemezeit 2011. júliusa és szeptembere között tervezi kiadni, melyeknek a címe Saade Vol 1. illetve Saade Vol 2. lesz. A Popular, mely megtalálható lesz rajta, egészn hamar, már márciusban megjelent, hiszen a 2011-es Melodifestivalen-t ezzel nyerte meg, így az Eurovíziós Dalfesztiválon a Popularral képviselte Svédországot. A Popular mellett megjelent még a J-Sonnal közös Hearts In The Air, és a Still Loving It is.
Május 12-én lépett fel először az Eurovízión a második elődöntőben - mint később kiderült első helyen jutott tovább onnan - majd természetesen a döntőben is ott volt. A nézők szavazatai alapján nagyon sokáig vezetett, a műsorvezetők már arról faggatták, hogy mihez kezd majd ha megnyeri, ám sajnos gyorsan fordult a kocka, Azerbajdzsánnal vívott nagy párharcot, majd a végén még Olaszország és betolakodott elé, így lett Eric és Svédország 185 ponttal harmadik helyezett. Ez 1999. óta a legjobb eredménye a svédeknek, akkor megnyerték.

Magánélete rendezett, hosszú ideje Molly Sandén svéd énekesnővel alkot egy párt. A hölgy egyébként 2009-ben volt a Melodifestfalen döntőse, hogy képviselhesse Svédországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ám a válogatót nem nyerte meg, így nem lehetett ott Osloban.

Zenekarai:

Eric Saade dalszövegek:

Crashed On The Dance Floor (Eric Saade) hun video

Echo (Eric Saade) hun

Explosive love (Eric Saade) hun video

Hearts in the air (Eric Saade) hun video

Love Is Callin' (Eric Saade) hun video

Made of Pop (Eric Saade) hun

Still Loving It (Bonustrack) (Eric Saade) hun video

Stupid With You (Eric Saade) hun

Timeless (Eric Saade) hun video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább