Perttu Kivilaakso

Perttu Kivilaakso
Teljes név: Perttu Kivilaakso
Együttes: Apocalyptica
Hangszer, szerep: cselló
Megtekintve: Ma 2, összesen 2173 alkalommal

Bemutatás:

Perttu Kivilaakso (Helsinki, 1978. május 11.) finn származású csellista az Apocalyptica szimfonikus metal együttesben. A zenekar többi tagjáshoz hasonlóan, ő is a Helsinki Sibelius Akadémián végzett. Egy tizenkilencedik század eleji német csellón játszik.

Biográfia:

Ötévesen kezdett el csellózni, azért választotta ezt a hangszert, mert az édesapja is ezen játszott, és szeretett volna hozzá hasonlítani. Az európai hírű Sibelius Akadémián tanult, ezután pedig a Helsinki Filharmonikus Zenekar tagja lett, ahol apja, Juhani is játszik. Az Apocalypticához 1999-ben, a Cult album készítésekor csatlakozott, mivel a finn metalbanda oszlopos tagja, a kissé különc Antero Manninen kilépett a kvartettből, és egy klasszikus zenekarba kapcsolódott be. A Helsinki Filharmonikus Zenekarnál határozatlan idejű szabadságot vett ki az Apocalyptica turnéi idejére, majd 2007-ben véglegesen elhagyta a filharmonikusokat, hogy az Apocalyptica nemzetközi hírnevének megszerzésére összpontosíthasson.

Zenekarai:

Apocalyptica

Apocalyptica

(ismeretlen - napjainkig)

Perttu Kivilaakso dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább