Chester Charles Benington

Chester Charles Benington
Teljes név: Chester Charles Benington
Együttes: Linkin Park
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 2199 alkalommal

Bemutatás:

énekes

Biográfia:

Chester Arizona legnagyobb városában, Phoenix-ben született.[2] Chester szülei az 1980-as évek végén elváltak. Később kokain és metamfetamin függőséggel küszködött,[2] de végül legyőzte a drogfüggőségét. A Burger Kingben dolgozott, mielőtt megkezdte volna a zenei pályáját

Mielőtt csatlakozott a Linkin Park-hoz, a phoenix-i Grey Daze énekese volt. 1998-ban otthagyta a Grey Daze-t, ám utána nem talált magának bandát. Miután majdnem abbahagyta a zenei karrierjét, Jeff Blue, a Zomba Music akkori elnöke felajánlott Chesternek egy meghallgatást a Linkin Park tagjaival. Chester felmondott a munkahelyén és elvitte a családját Kaliforniába, a meghallgatás pedig sikeres volt a Linkin Parkkal, illetve ahogy akkor hívták őket a „Xero”-val. Az együttesnek nem sikerült kiadót találniuk, s ekkor Jeff Blue, aki már a Warner Bros. Records elnöke volt, újra segített a bandának, és a Warner neve alatt adták ki albumukat.
Linkin Park

2000. október 24-én a Warner kiadta a Linkin Park első albumát. Chester és Mike írta a Hybrid Theory dalszövegét.[5Mike azt mondta a dalszövegekről, hogy az érzelmekről, a tapasztatalatokról és a „mindennapos érzelmekről amikről beszélsz és amikre godolsz” szólnak.

A Hybrid Theory-t Az Egyesült Államokban 2000. október 24-én adták ki.[8] A Billboard 200 toplistán a 16. helyen debütált 2000 végén,[9] és öt héttel az album kiadása után máris aranylemez lett.[10] 2001-ben a Hybrid Theory-ból 4,8 millió példány kelt el az Egyesült Államokban, ezzel ez lett a legjobban fogyó album az évben.[11][12] 2002-ben minden héten körülbelül 100 000 pédány kelt el,[5] de a következő években is nagyon kelendő volt az album. Az Államokban 2005-ben már több mint 10 milliót adtak el belőle, ezzel gyémántlemez lett.[13] 2007-ben 17 milliót adtak el belőle világszerte,[14] ezzel ez a banda legsikeresebb albuma és a 21. század legsikeresebb debütáló albuma.[15]
Chester az MTV Asia Aid-en

A Hybrid Theory után a Meteorát kezdték el készíteni. A koncertek közötti szabadidejüket a túrabuszuk stúdiójában töltötték (a Frat Party at the Pankake Festival DVD-n látható).[16] 2002 decemberében hivatalosan bejelentették a második stúdióalbumukat. Elárulták, hogy a görögországi Meteorák inspirálták őket.[17] A Meteorában megtalálhatóak nu metal és rapcore vonások, de japán shakuhachi hangszer (bambusz furulya) is szerepel a „Nobody's Litening” című számban.[18]

A Linkin Park 2006-ban tért vissza a stúdiókba az új album felvételéhez. Rick Rubint választották producernek. Az albumnak 2006-ban kellett volna megjelenni de végül csak 2007-ben jelent meg.2006 augusztusáig Mike azt nyilatkozta, hogy az album már félig kész.Chester később azt mondta, hogy ez az album teljesen el fog térni az előzőektől.A Warner Bros. Records hivatalosan bejelentette, hogy az Államokban 2007. május 15-én adják ki az albumot „Minutes to Midnight” címmel.Tizennégy hónap után a banda eltávolított öt számot az albumról. Az album címe a végítélet órájára utal. A Minutes to Midnightból több mint 600 000 pédány kelt el az első héten.

Chester az MTV Video Music Awards-on azt mondta, hogy novemberben fognak visszatérni a stúdióba a következő albumuk felvételére. Májusban adták ki a New Divide-ot és júniusban a klipjét. Chester bejelentette, hogy a negyedik stúdióalbumukat 2010 elején fogják kiadni. Az album A thousand suns nevet kapta.

Zenekarai:

Linkin Park

Linkin Park

(ismeretlen - napjainkig)

Chester Charles Benington dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább