Kim Jonghyun

Kim Jonghyun
Teljes név: Kim Jonghyun
Együttes: SHINee
Hangszer, szerep: vokál
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 2358 alkalommal

Bemutatás:

Fő vokalista. Az együttes legjobb hangjával rendelkező tagja és egyben a legérzékenyebb is. A legidősebbnek tűnő tag mivel senki nem gondolná, hogy Onew a legidősebb mert ő olyan aranyos. Beceneve a Bling Bling Jonghyun. Ő a legalacsonyab.

Biográfia:

2008
A csapat debütje előtt Zhang Liyin-nel énekeltek közösen egy duettet kínaiul az énekeső albumára Wrongly Given Love címmel. A SHINee első albumán saját szólószámot kapott, melynek címe Y Si Fuera Ella.
2009
A csapat 2., Romeo minialbumán duettet énekel Onew-vel, Please Don't Go címmel. Onew-vel és Key-vel vezették közösen a Flower Boy című műsort 2009 nyarán. Többször is megcsillogtatta dalszövegírói képességét, ő írta a Juliette és az Obsession dalaiknak is a dalszövegét.
2010
Ősszel felkérték, hogy énekelje el a G20 találkozó hivatalos dalát, másik 19 énekessel együtt. Októberében kiderült, hogy párkapcsolatban él a színésznővel, Shin Se Kyunggal, ami nagy botrányt kavart az emberek között. Novemberben egy project csapat tagjaként debütált, melynek neve SM The Ballad (persze eredeti csapatát, a SHINee-t, nem hagyta el). A csapat minialbumán énekel egy duettet az egyik taggal, Jinoval, Don't Lie címmel.
2011
Januárban műtéten esett át egy októberi baleset miatt, ahol a sok fan tolakodásától a bokája sérült meg súlyosabban Indonéziában. Júniusban egy újonnan induló műsorban, az Immortal Song 2-ben lehetett látni, mely egy énekesi verseny és ahol hétről hétre látni lehetett ragyogó előadásait. Sajnos 3 rész után el kellett búcsúznia azonban a műsortól szoros időbeosztásai miatt. Szintén ebben a hónapban jelent meg egy újabb szólója, a So Goodbye, mely a City Hunter koreai sorozat egyik betétdala is lett. Júniusban szakítottak a színésznővel Shin Se Kyunggal.

Zenekarai:

SHINee

SHINee

(ismeretlen - napjainkig)

Kim Jonghyun dalszövegek:

So goodbye (Kim Jonghyun) hun video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Strify Hozzászólás ideje: 2011-10-17 21:56:56

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-19 11:47:19

Véleménye a(z) "Kim Jonghyun" személyről:

Sarangahede, miina!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább