Nina Nesbitt

Nina Nesbitt
Teljes név: Nina Nesbitt
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1139 alkalommal

Biográfia:

Kezdetek és siker:

Nina Nesbitt 1994. július 11-én látta meg a napvilágot Edinburghben, Skóciában. A Balerno Community Középiskolában kezdte tanulmányait, már ekkor érdeklődött a zeneipar iránt. 15 éves korában megtanult zongorázni, valamint egészen kicsi kora óta tanult fuvolázni. Karrierje kezdetén csupán hálószobájában készített néhány felvételt, melyeken híres dalokat énekelt fel, később pedig feltette a YouTube-videomegosztóra.

2011 decemberében azonban minden megváltozott, miután találkozott Ed Sheerannel, az énekes felkérte őt, lépjen fel az európai turnéjának néhány állomásán. Mindössze háromszor állt színpadra, majd később láthattuk Ed Sheeran Drunk című videoklipjében.

Első EP lemeze 2011 december 5-én jelent meg, melyen az a négy dal található. A lemez eredetileg élő felvételeket tartalmaz a turnéból, ám később stúdióban is felvették őket.

Második EP lemeze a The Apple Tree címet kapta. Az öt dalos korong az iTunes letöltési listáján egészen a 6. helyig kúszott, valamint a dalait is játszani kezdték a rádiók, köztük a BBC Radio 1 is.

A nagy áttörés számára még is 2012 szeptemberében érkezett meg, mikor Boy című klipje felkerült az internetre. A zenei listákon egészen a csúcsig jutott, valamint előkerültek korábbi dalai is.

2012 őszén turnéra indult Angliában, összesen 10 városban lépett fel. Az utolsó állomása Fife volt és ezzel október 28-án lezárult a BOY UK Turné.

2013 elején bejelentette, hamarosan a boltok polcaira dobja következő EP-lemezét, a Stay Out-ot. A bejelentést hamarosan egy videoklip követte, mégpedig a kisalbum nevével azonosan, a Stay Out. Egy-két hét múltán felkerült VEVO-csatornájára a Just Before Goodbye-hoz forgatott kisfilm is, később pedig a Statues.

Nagy lökést adott karrierjének, hogy márciusban elkezdték játszani a rádiók Stay Out című dalát, többek között az angolok lehallgatottabb rádiójában szólalt meg, a BBC Radio 1-on. Mindezek mellett a kisfilmet is vetítették a zenecsatornák, például az MTV, amely ma is az egyik legnézettebb csatorna világszerte.


Forrás: http://starity.hu/sztarok/nina-nesbitt/eletrajz/#ixzz2O6y6MGow

Nina Nesbitt dalszövegek:

Hold You (Nina Nesbitt) hun video

Phoenix (Olivia Holt) video

Selfies (Nina Nesbitt) video

Slow Me Down (Jessie Ware) video

Stay Out (Nina Nesbitt) video

The Apple Tree (Nina Nesbitt) video

The Hardest Part (Nina Nesbitt) hun video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább