Arsenie Todiraş (Arsenium)

Arsenie Todiraş (Arsenium)
Teljes név: Arsenie Todiraş (Arsenium)
Együttes: O-Zone
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 2, összesen 698 alkalommal

Bemutatás:

Arsenium 1983. július 22-én született Kisinyovban, Moldovában.

Biográfia:

Nem volt elkényeztetett gyerek, de nagyon harmonikus, megértõ környezetben nõtt fel. Édesanyja orvosként, apja mérnökként dolgozott. Van egy húga, aki – állítása szerint – „a legjobb a világon!“. Bár napjaink egyik legszegényebb európai országában nõtt fel, élvezte a gyermekkorát. „A drága szüleim nagy álmokat engedtek meg nekem, nagyobbakat, mint az ország, ahol születtem.“ A szülei megadták neki a lehetõséget, hogy o maga dönthessen az életérõl. „Megengedték, hogy én döntsem el, hogy mit akarok csinálni az életemmel, de a tanácsok, amiket adtak nekem, mindig hasznosak voltak.“ Arsenium mindig nagy álmodozóként volt ismert. Legnagyobb álma, hogy nagy zenész legyen, egy olyan valaki, akinek dalai felépíthetik a zenei történelmet. „Gyerekként az iskolában, otthon, a fürdõkádban, mindig és mindenhol hallhattál engem énekelni, megpróbáltam utánozni azokat az énekeseket, akiket valaha hallottam!“
Többnyire orosz zenét hallgatott. „Orosz zenén nõttem fel. Abban az idõben csak egyetlen rajongóm volt, a kishúgom.“
15 éves korában kezdte el írni saját dalait, és annyira kedvére való volt, hogy nem tudott megállni. „Rájöttem, hogy csak így tudom kifejezni magam a való életben! Megértettem, hogy van helyem a világban, nekem és az álmaimnak.“ Arsenium megpróbált irányt adni az életének azzal, hogy dalokat írt. „A dalalkotásra kezdtem el felépíteni az életemet. Aztán, mint egy gyönyöru dallam, elkezdodött álmaim élete!“ 16 éves korában Arsenium nagybogosként bekerült a „Stejareii“ (Kis tölgyfák) nevû moldáv népi zenekarba. Ebben az idõben kezdett fellépni Moldova legnagyobb színpadjain. De az iskolában volt ez elsõ fellépése énekesként. Operaénekléssel próbálkozott, több-kevesebb sikerrel. „Viccesnek tûnt, úgyhogy elkezdtem nevetni a színpadon az osztálytársaimmal.“ Arsenium ezt a legõrültebb dologként írja le, amit valaha csinált.
17 éves korában kezdett el ének leckéket venni. Larisa Shulga volt az énektanára, aki nagyon fontos személlyé vált az életében. O tanította meg Arseniumot a legfontosabb dolgokra, amiket egy mûvésznek tudnia kell. „Sok mindent megtanított nekem a zenérõl és megosztotta velem a mûvészként átélt élményeit, ugyanis igen híres operaénekesnõ volt a volt SZSZKSZ-ben.
A tanítás alatt Larisa felfedezte Arsenium tehetségét és bemutatta õt Dan Bãlannak, aki meghívta õt, hogy legyen az O-Zone új tagja. Néhány hét múlva Radu Sîrbuval kiegészülve vált teljessé az együttes.
„Az O-Zone nagyon szép élményt jelent nekem. Sokat utaztam a srácokkal az egész világban, kevesebbet aludtam, mint azelõtt, de igazán jól éreztem magam.“ Jól érezte magát két társával, akik igen tehetséges mûvészek és „nagyon kedves és barátságos emberek“.
De most Arsenium készen áll a következõ nagy lépésére.
Azóta már külön utakon járnak az O-Zone tagjai, mindenikük szólókarrierbe kezdett, így például Dan Bãlan most Crazy Loop-ként ismert világszerte, és a másik két tag is sikeres.
2006-ban az Euróviziós Dalfesztiválon a Loca c. számjával 20.-ik helyezett lett, amit Natalia Gordienko táncos-énekesnõvel közösen adott elõ.
Ezenkívül még szerepelt a Dansezi pentru tine c. táncos mûsorba, ami a magyar Szombatesti Láznak felel meg.
"ARSENIUM ahogy vagyok, ahogy érzek, ahogy élek, és amit csinálok!"

Zenekarai:

Arsenium

Arsenium

(ismeretlen - napjainkig)

O-Zone

O-Zone

(ismeretlen - napjainkig)

Arsenie Todiraş (Arsenium) dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább