Tom Springfield

Tom Springfield
Teljes név: Tom Springfield
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3 alkalommal

Bemutatás:

Tom Springfield (született Dionysius PA O'Brien, 1934. július 2., fiatal korában Dion O'Brien néven is ismert volt) nyugdíjas angol zenész és dalszerző, az 1960-as évek népi és popzenei színpadából. A késő popsztár, Dusty Springfield testvére, akivel a The Springfields-ben fellépett

Springfield Londonban, Hampsteadban született, 1944 és 1950 között a High Wycombe királyi gimnáziumban járt.

Karrier
1960-ban alakított meg a The Springfields-et húgával, Dusty-val és egy barátjával, Tim Feild-el. A csoport 1963-ban felbomlott, és a The Seekers lemez producerének és dalszerzőjévé vált. Írt sok dalt bírt, köztük az "I'll Never Find Another You", " A World of Our Own ", " A Carnival Is Over " (a dallam egy Orosz népi dalon alapul, míg Tom Springfield csak a dalszövegeket írta) és a "Walk with Me". Ugyanekkor Frank Ifield 1964-es slágere a "Nyár véget ért", és húga, Dusty 1964-es slágere "Losing You" is az őú szerzeményei. Jim Dale-lel együtt írta a " Georgy Girl "-t; ezt 1966-ban a Legjobb eredeti dal Akadémia-díjra jelölték .

Egy Springfields dal "Island of Dreams", amit Tom Springfield írt, Mick Thomas, Johnny Tillotson, Mary Hopkin, Geraint Watkins a Martin Belmont és The Seekers is előadták.

Az 1960-as évek végén két szólóalbumot adott ki, a Sun Songs (1968) és a Love's Philosophy (1969); ezeket CD-n jelentették meg 2005-ben.

Nyugdíj
Egy 1970-es duett, Dusty húgával, "Morning Please Don't Come" című duett után, Springfield lényegében visszavonult a zeneiparból, íróként és előadóként egyaránt. Egy ideig az USA-ban élt, de jelenleg Londonban lakik.

Biográfia:

1964 – ASCAP award for "I'll Never Find Another You"
1965 – ASCAP award for "A World of Our Own"

Zenekarai:

Tom Springfield dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább