Rendkívüli pályázat az NKA-nál

Támogatás a technikai személyzetnekA koronavírus miatt bevezetett korlátozások miatt rengeteg koncert elmaradt március közepe óta. Ez nemcsak az előadóművészeket, de az élőzenei produkcióknak teret és közönséget biztosító helyszíneket, illetve az események létrejöttéhez nélkülözhetetlen technikai személyzetet is nehéz helyzetbe hozta.
Éppen ezért az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma, a rendelkezésére álló pályázati forrásokat átcsoportosítva úgy döntött, hogy a korábbi gyakorlatától eltérő, rendkívüli felhívásokat tesz közzé.


Egyrészt 60 millió forintotszán olyan szigorúan közönség bevonása nélkül rögzítendő koncertfelvételek megszületésére, amelyek létrehozásán zenekarok és profi technikusok közösen dolgoznak, terjesztésükben pedig korábban már működő koncerthelyszínek vesznek részt. A maximum 20 perces, minimum 4 dalt felvonultató felvételek esetében nem feltétel, hogy új vagy akár korábban be nem mutatott szerzemények hangozzanak el.

Egy-egy produkció maximum 600 ezer forintra pályázhat, és kitétel, hogy ugyanaz a közreműködő legfeljebb két pályázatnak lehet részese annak érdekében, hogy minél többen részesülhessenek a támogatásból.


A Kollégium továbbá a rendkívüli helyzetre illetve a mindennapok részévé vált online oktatásra reagálva 12 millió forintos keretösszegű felhívással szeretné ösztönözni a világhálón közzétehető, könnyűzenei oktatóanyagok megszületését is. Ebben az esetben is alapfeltétel a profi technikai személyzet bevonása, akiknek a közreműködésével 15-30 perces oktatóvideók készíthetők.

Az NKA honlapján elérhető pályázatok beadási határideje:
2020. május 29. éjfél

További hírek

További hírek
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább