Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/lmlavzbk/wwroot/kulfoldi.zeneszoveg.hu/web/webboxmodules/NapidealBox.class.php on line 10
Hírek: DÁVID ÉS GÓLIÁT HARCA - Zeneszöveg.hu

DÁVID ÉS GÓLIÁT HARCA

avagy mire jut egy hazai cég a tech óriásaival szemben?


2004 óta gyűjtjük és rendszerezzük a magyar dalszövegeket. Régóta várunk arra a pillanatra, amikor a dalszöveg, mint önálló entitás értékké tehető, ezáltal a szerzők és jogtulajdonosok is látható bevételre tehetnek szert, egyúttal mi, mint felhasználók is további lehetőségeket kapunk.
A bigtech óriások viszont nincsenek tekintettel a sok éves munkánkra. A járványhelyzet idején még élesebbé vált a kérdés: miért van az, hogy a dollármilliárdos cégek filléreket osztanak vissza a jogtulajdonosoknak? A Google még 2018-ban elkezdte a Zeneszöveg.hu által összegyűjtött dalszövegeket másolni és saját szolgáltatásként prezentálni, az úgynevezett Google-dalkártya formájában. Emiatt idén a Zeneszöveg.hu kezdeményezett versenyhivatali eljárást, amely most is zajlik.
Tejes cikkért: KATT IDE!

További hírek

További hírek

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább