Blackie Lawless

Blackie Lawless
Teljes név: Blackie Lawless
Együttes: W.A.S.P.
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 1219 alkalommal

Bemutatás:

Blackie Lawless (szül. Steven Edward Duren, New York, 1956. szeptember 4. – ) amerikai énekes, zenész, a glam metal zenekar, a W.A.S.P. ritmusgitáros/énekeseként vált ismertté.

Biográfia:

Blackie Lawless, akkor még Steven Edward Duren néven született, 1956. szeptember 4-én, New Yorkban. 18 éves korában hatalmas lehetőséget kapott: csatlakozhatott New York Dolls-hoz. A Dolls akkor már szétesőben volt, és nem sokkal később fel is bomlott. Ezek után több rövidéletű együttest alapított. Ilyen volt például a Sister is, amelyben együtt zenélt Nikki Sixx-el, aki később a Mötley Crüe alapító basszusgitárosa lett. Később, a London nevű zenekarban zenélt, majd 1982-ben megalapította a W.A.S.P.ot. Ezzel a zenekarral azóta sikeres lett, és olyan zenekarok példaképévé vált mint mondjuk a finn Lordi. A zenekar számtalan dalának ő maga írta a szövegét, és a zenéjét is.

Zenekarai:

W.A.S.P.

W.A.S.P.

(ismeretlen - napjainkig)

Blackie Lawless dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább