Gogol Bordello

Zenei irányzat: Punk
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2119 alkalommal

Bemutatás:

A Gogol Bordello, egy New York-i cigány-punk banda, Loisaida-ból.

Biográfia:

Az egyik legfurább, egyben az egyik legfigyelemreméltóbb új társaság a kortárs zenei porondon. A zenéjében a cigányzene, a punk és a brechti kabaré elemeit keverő zenekar vezetője, Eugene Hütz kalandos úton jutott el a zenekar későbbi szülőhelyére, New Yorkba. Az énekest 1986-ban, a csernobili katasztrófa után evakuálták otthonából Nyugat-Ukrajnába, melyet aztán elhagyott és Lengyelország, Magyarország, Ausztria és Olaszország érintésével jutott el 1993-ban az amerikai metropoliszba. Hütz New Yorkban emigráns orosz és ukrán valamint helyi muzsikusokkal alakította meg zenekarát, mely kezdetben „sima” orosz roma esküvői muzsikát játszott. A Gogol Bordello aztán néhány tagcsere – melynek során két izraeli muzsikus került a bandába - és a New York-i underground színtér megtermékenyítő ereje hatására „keveredett el” mai izgalmasan sokszínű stílusáig. A zenekar debütáló albumát, a 2002-es Voi-La Intruder című lemezt – melyet a Nick Cave and The Bad Seeds dobosa, Jim Sclavunos producerelt – összesen négy stúdióalbum követett – a legutóbbi tavaly Gypsy Punks Underdog World Strike címmel.

A színházszerű előadásaikról/koncertjeikről híresültek el, a hangzásuk legnagyobb részét a cigányzene inspirálta. A szintetizátort, hegedűt, és (néhány albumukon) szaxofont keverték a punkkal és a dubbal.

Eugene Hütz meg van róla győződve, hogy Bartók punk volt.


forrás: Wikipédia

Gogol Bordello dalszövegek (5 db):

Immigraniada video

Let's Get Crazy - Coca-Cola UEFA EURO 2012 Anthem hun video

Pala Tute video

Sun is on my side video

Wonderlust King video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább