Paradise Lost

Zenei irányzat: Gothic metal
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 11915 alkalommal

Bemutatás:

A Paradise Lost egy angol gothic metal együttes, amely 1988-ban alakult Halifaxban. A Paradise Lost – a My Dying Bride és az Anathema zenekarokkal közösen – a doom-death metal és a gothic metal stílusalapítói voltak az 1990-es évek elején. Az együttes nevét John Milton angol költő 1667-ben írt Elveszett Paradicsom című művéről kapta.
A banda 1988-ban alakult Halifax-ban (UK). Néhány demóval kezdték pályafutásukat, majd 1990-ben kiadták első albumukat Lost Paradise címmel. Az 1991-es "Gothic" album meghozta a csapatnak az áttörést, megkülönböztette őket az akkor működő zenekaroktól és az ezután következő európai túra megalapozta a rajongóbázist. A következő albumok ezen a megdolgozott piacon születtek, nem kis sikerrel.

Biográfia:

A Nick Holmes énekes, Greg Mackintosh gitáros, Aaron Aedy gitáros, Stephen Edmondson gitáros és Matthew Archer alkotta csapat debütáló albuma 1990-ben jelent meg Lost Paradise címmel a Peaceville kiadónál. Következő lemezük, a stílusdefiniáló Gothic egy évvel később jelent meg. A korábbi death metal stílusjegyeket a doom metal vontatottabb tempójával ötvözték, Nick Holmes durva hörgő énektémáival kontrasztban pedig operás női éneket is alkalmaztak. A Music For Nations kiadóhoz szerződve a következő albumokon egyre inkább letisztult a Paradise Lost hangzása, a metal mellett folyamatosan egyre több teret kaptak a gothic rock hatásaik. Népszerűségük csúcsát az 1995-ben megjelent Draconian Times albumuk idején érték el. Ekkor már Lee Morris dobolt az együttesben.
Az 1997-es One Second lemezen új irányba fordult a Paradise Lost, amikor beemelték hangzásukba az elektronikus zenékre jellemző gépi effekteket, loopokat és hangmintákat, nagy csalódást okozva ezzel a korai éra rajongóinak, de egyben újakat is toborozva. Az EMI-nál megjelent következő albumon (Host, 1999) még tovább léptek ebbe az irányba és a gitárok szinte teljesen eltűntek a dalokból. Azóta lemezről lemezre fokozatosan hoznak vissza egyre többet régi énjükből. Legutóbbi, 2007-es In Requiem című albumukat (amely már a Century Medianál jelent meg) a kritikusok az 1993-as Icon c. klasszikus Paradise Lost lemezhez hasonlították. A Lee Morris helyére 2004-ben érkező Jeff Singer dobos 2008-ban lépett ki az együttesből. A Paradise Lost új dobosa Adrian Erlandsson (ex-At the Gates, ex-Cradle of Filth) lett. A zenekar jelenleg új albumának felvételén dolgozik.

Albumok:

Paradise Lost dalszövegek (9 db):

Deadly Inner Sense video

Don't belong video

Fader video

Faith Divides Us Death Unites Us video

Forever Failure video

Illumination video

One Second hun video

Paradise Lost

Shine video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Reszelo Hozzászólás ideje: 2012-05-30 22:56:12

Utolsó bejelentkezés:
2012-07-12 23:01:41

Véleménye a(z) "Paradise Lost" előadóról:

Kerek szepen valakit magyar nyelvure leforditani ket szamot
1.Fear of impending hell
2.Faith divides Us death unites Us
Elore is koszi a segitseget!!!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább