Soilwork

Zenei irányzat: Death Metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2903 alkalommal

Bemutatás:

1995-ben alakult svéd death metal banda.

Weboldal:

Biográfia:

A zenekar 1995-ben alakult INFERIOR BREED néven. 1996-ban nevet váltottak, így jelentek meg már a demók is, amelyek nem tartalmaztak mást, mint szikár, igazi oldschool thrash metalt, így a francia Listenable Records csekkolta is a svéd thrash reménységet. Az 1998-as Steel Bath Suicide nem is tartalmazhatott volna mást, mint a Kreator, Slayer, Sodom által kitaposott ösvény egyik mellékágát. A lemezt nem fogadták tárt karokkal, 98'-ban a heavy metal másodvirágzása (HammerFall, Stratovarius) volt a jellemző. A 2000-es folytatás azonban már kissé érdekesebbnek bizonyult: a Chainheart Machine albumon a banda elrugaszkodott a gyökerektől egy hidegebb, torzabb death metal világ felé. Speed még itt is károgott mint akinek a tökeire léptek, de a lemezen kétség kívül voltak csúcspontok, pl. a címadó máig kötelező a koncertprogramban. Az album felkeltette a világ egyik legnagyobb független metal kiadójának, a Nuclear Blastnak az érdeklődését, így leszerződtették az akkor még hosszú út elõtt álló fiatal bandát.A történet az A Predator's Portait-nál megtörik, ez a lemez egy ugrásszerű fejlődést bizonyít: harmónia és dallamgazdag, középtempós modern death metal albumot sikerült alkotni, amin nincs üresjárat. Hála a profi promóciónak, a svédek nevét világszerte megismerték. Turnék sora következett, ahol Olafék élőben is bebizonyíthatták, hogy õk bizony nem a másodvonalba tartoznak. A 2002-es Natural Born Chaos anyagot a SYL fõnöke, Dewin Townsend producelte - és neki is tulajdonították az elsöprő sikert: a Natural Born Chaos az adott év (egyik) legerősebb metal albumának bizonyult, kiforrott, kreatív tempókkal, váltásokkal, hihetetlen dallamokkal és frenetikus szólókkal. Mi következhetett ezután? Egyrészt azt mondták a tamáskodók, hogy egy ilyen lemez csak úgy jöhet létre, ha Dewin Townsend csinálja meg és nem a tapasztalatlan suhanc brigád. Másrészt pedig hatalmas koncertkörúton védte magát a Talajmunkás egylet. A 2003-as lemezt egyértelműen a bizonyítás vágya sürgette: a Figure Number Five a mai napig a legjobb Soilwork album. A számok hangulatilag összefüggnek, ugyanakkor mind-mind változatos, és egyéni. A dallam és gitárgazdag lemez tényleg a felsőligába tette a bandát. Innentől kezdve mindenki Soilwork fan lett, jelentkeztek a koppintó tucatbandák is - ami az eredeti zenekarnak csak jót tett, hiszen a majmolás az elismerés jele.A következő album 2005-ig váratott magára, közben bekövetkezett egy doboscsere is. A Stabbing the Drama az FNF egyenes folytatása, csak kissé érettebben, és jóval nagyobb zenei világgal. Lírai dal ugyanúgy van rajta, mint szikár orrbabaszós thrash metal himnusz. 
Több tagcsere, világ körüli turné és 3 lemez után (Sworn to a Great Divide (2007), The Panic Broadcast (2010), The Living Infinite (2013)) jelenleg is legújabb albumukon dolgoznak.

forrás: rockerek.hu, wikipedia

Soilwork dalszövegek (13 db):

Distance

Exile

Figure number five

Follow the Hollow

Natural Born Chaos

Nerve

No more angels

Room no 99

ShadowChild

Stabbing the Drama video

Sworn to a great divide

The Bringer

The Flameout

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább