Kommissar Rex

Zenei irányzat: Filmzene
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 3733 alkalommal

Bemutatás:

A Rex felügyelő (eredeti címén: Kommissar Rex) népszerű osztrák filmsorozat, melyet 1994-2004 között forgattak, folytatása pedig 2008. február 18-án volt, melynek keretében már Rómában játszódó részek is levetítésre kerültek.

Biográfia:

A sorozat ötlete 1994-ben merült fel, amikor is az alkotók megbízást kaptak egy új széria készítésére. Olyat szerettek volna forgatni, amely nézők millióit ülteti a televízió elé, és hétről hétre izgatottan várják a folytatást. Abban azonban nehezen tudtak megegyezni, hogy ki körül bonyolódjon a sorozat. Végül egy sörözőben jött az ihlet: az alkotók ugyanis itt folytatták az eszmecserét, és mivel továbbra sem tudtak megegyezni, eldöntötték, hogy arról szól majd a történet, aki először belép a kocsma ajtaján. Néhány perc múlva pedig gazdija előtt egy német juhászkutya futott a söntésbe. Így született meg a sorozat alapötlete.
A készítők Teresa Ann Millert, Hollywood első számú állatidomárát keresték fel, aki 17 kiskölyköt vett alaposabban szemügyre, és így választották ki Reginald von Ravenhorstot, alias Rexet. Az eb rendkívüli képességeinek hála gyorsan vette az első tanulmányokat, ráadásul kiképzésében a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazták. Első pillanattól kezdve játékosnak bizonyult, és a legnehezebb feladatok sem okoztak számára gondot. Ugyanakkor a veszélyes feladatokat nem Rex, hanem valamelyik dublőre játszotta el a jelenetekben, nehogy véletlenül megsérüljön.
Néhány színész több különböző szerepet is játszott a filmben, például Gedeon Burkhard egy bűnözőt játszott, később pedig már Rex új gazdáját alakította. Az összesen tíz évadot megélt sorozat szereplőgárdája az évek során teljesen kicserélődött, egyedül a Dr. Grafot alakító Gerhard Zemann játszott az összes részben. Rex megformálójának helyére az ötödik szériában Rhett Buttler került, mivel az első Rex már kiöregedett. A további részekben ő alakította a címszereplőt.
A sorozat cselekményének előzményei az Egy kis felügyelő kalandjai c. nagyfilm volt, melyben nyomon követhetjük Rex felcseperedését, és láthatjuk, miként oldja meg élete első bűnügyét. A krimisorozatnak egyébként született egy spin-offja is, mely a második széria végén távozó Stockinger nevét viseli. Ebben Stocki salzburgi kalandjaira koncentrálnak. Érdekesség, hogy ezt nem a Rex felügyelő stábja készítette.

Kommissar Rex dalszövegek (1 db):

Intro video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább