Keane

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 54126 alkalommal

Bemutatás:

Keane egy angol alternatív rock banda.

Biográfia:


Battle-ben , East Sussex -ben alakult meg 1997-ben. A csoport jelenleg Tim Rice-Oxley ( zongora , vokál ), Tom Chaplin ( ének , gitár ), Richard Hughes ( dob , ütőhangszerek ) és Jesse Quin ( basszusgitár , ütőhangszerek ) áll, aki 2007 végén játszott először a zenekarban a The Night Sky koncerteken. Az eredeti felállás tagja, a banda alapítója és gitárosa, Dominic Scott  2001-ben elhagyta a bandát.
Keane nagy sikereket ért el a debütáló albumával, a Hopes and Fears-el, 2004-ben. Az album több díjat elnyert és a második legnagyobb példányszámban eladott brit album lett. A második stúdióalbumukkal , az Under the Iron Sea-vel , folytatták a menetelést, az album az Egyesült Királyságban az első helyen, és a Billboard 200 chart-on negyedikként debütált . Harmadik lemezük, Perfect Symmetry címmel 2008 októberében jelent meg. 2008 májusában, mind a Hopes and Fears-t, mind az Iron Sea-t szavazták meg az olvasók az egyik legjobb brit albumnak Q magazin szerint. A negyedik felvétel, Night Train címmel 2010 májusában, az első helyen kezdett az Egyesült Királyság slágerlistáján és a 25.-ként Billboard 200, amerikai chart-on.
Keane arról is ismert,hogy zongorát (vagy szintetizátort) használnak mint a vezető hangszert gitár helyett, megkülönböztetve őket a legtöbb rock-zenekartól.



Tagok:

Tim Rice-Oxley - zongora, billentyűs hangszerek, szintetizátorok, elektromos gitár, basszusgitár, vokál (1997-napjainkig)
Tom Chaplin - ének, orgona, zongora, elektromos gitár, akusztikus gitár (1997-napjainkig)
Richard Hughes - dob, ütőhangszerek, vokál (1997-napjainkig)
Jesse Quin - basszusgitár, gitár, elektromos gitár, szintetizátor, további ütőhangszerek, vokál (2007-napjainkig)

Tagok:

Dominic Scott

ritmus gitár

Jesse Quin

basszus gitár

Albumok:

Keane dalszövegek (14 db):

Bad Dream hun video

She Has No Time video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább