Dieselboy

Zenei irányzat: Drum & Bass
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 747 alkalommal

Bemutatás:

Damien pittsbourgh-i egyetemi évei alatt találkozott két rádiós dj-vel, akik felajánlották, hogy segítenek megtanítani neki a szakma rejtelmeit, aminek eredményeként Higgins hamarosan a rádió rendszeres 6 órás show-jában vendégeskedett. 1994-ben kölcsönkért lemezjátszókról készítette el első mixét, a „The Future Sound of Hardcore-t”.

„Az emberek ekkor hallottak először rólam, ám hamarosan meghívásokat kaptam Amerika nyugati területeiről. Nagyon lassú folyamat volt ez, ami mára már hat kontinensre terjed ki.”

1997-ben Nigel Richards, a philadelphiai 611 Records Dj-je és tulajdonosa társat keresett, így lett Higgins a bolt eladója, póló- és logótervezője is. 1998-tól 2004-ig a philadelphiai Fluid Club csütörtöki Platinum partijait szervezte, amik már a jól ismert North Amerca’s Premier esték. 1998-ban Dieselboy a d&b legenda LTJ Bukem elől halászta el a legjobb Drum & Bass DJ-nek járó díjat a Global Dj Mix Awards-on. 2000-ben az ő track-je lett az első amerikai szerzemény, ami a legendás Metalheadz klubban felzendült. Olyan d&b legendákkal turnézott, mint: Technical Itch & Decoder, DJ Fresh, Bad Company vagy Hype.

2000-ben Dj Dara-val és AK 1200-vel, valamint MC Messinian-nal csapatot alkotva turnésorozatot indítottak ’Planet of the Drums’ (POTD) néven. Jelenleg a turné a 10. évében tart, amivel a leghosszabb elektronikus zenei turnésorozat Amerikában. A POTD-nek köszönhető a drum & bass hatalmas mértékű és ütemű fellendülése az USA-ban.

Dieselboy volt az egyetlen dnb dj, akit Moby meghívott az Area2 nemzetközi turnéra, olyan nevek mellett, mint, David Bowie, Busta Rhymes vagy Tiesto.

A büntetés igazi ajándék azoknak a dárenbézereknek, akik a sötét, kíméletlen, technicista vonalat kedvelik - főleg, ha olyasvalaki mér rájuk csapást csapás után, mint az amerikai drum'n'bass fenegyereke, Dieselboy.

Forrás: Pulzar

Dieselboy dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább