Fear Factory

Zenei irányzat: Industrial metal, groove metal, nu metal, thrash metal, death metal
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 1276 alkalommal

Bemutatás:

A Fear Factory egy amerikai indusztriális death metal együttes, melyet 1989-ben alapított Burton C. Bell énekes, Dino Cazares gitáros és Raymond Herrera dobos. Az 1990-es évek közepén a zenekar úttörő szerepet játszott a metal és az elektronikus zene ötvözésében, tágítva és elmosva ezzel a műfaji határokat. Az énekes Burton C. Bell egyedi módon elsőként vegyítette a death metalos hörgést tiszta énekdallamokkal. Klasszikus albumuk az 1995-ben megjelent Demanufacture.

Biográfia:

1991-ben szerződtek le a Roadrunner Records lemezkiadóhoz és a következő évben megjelent a bemutatkozó Fear Factory album, a Soul of a New Machine, amely még tipikus death metal anyagnak volt nevezhető. Az 1993-as Fear is the Mindkiller EP a debütáló album négy legjobb dalának remixeit tartalmazta a Front Line Assembly tagjainak átdolgozásában, amely a csapat kísérletező kedvét mutatta. Az áttörést az 1995-ben megjelent Demanufacture c. album hozta meg, amely lebontotta az indusztriális zenék és a heavy metal közti műfaji korlátokat és egyben stílust teremtett. Következő albumaival a Demanufacture sikereit próbálta túlszárnyalni a Fear Factory, sikertelenül. Az 1998-as Obsolate után a 2001-es Digimortal lemezre trendteremtőből fokozatosan követővé vált az együttes, mikor divatos nu metal stílusjegyeket engedett érvényesülni zenéjében. A zenekar teljesen elvesztette a fonalat, ami végül szakításhoz vezetett és Burton C. Bell kilépésével 2002-ben a Fear Factory leállt. Másfél évvel később alakult újjá az együttes Burton C. Bell visszatérése után, de már az alapító Dino Cazares nélkül. A korábbi basszusgitáros Christian Olde-Wolbers váltott gitárra, az ő helyét pedig a kanadai Strapping Young Ladből érkező Byron Stroud vette át. A visszatérő album, a 2004-es Archetype, a jól ismert Fear Factory receptet követte és ennek megfelelően pozitívan fogadták. Az alig egy évvel utána megjelent Transgression kísérletező hangvételével viszont nem aratott osztatlan sikert. A lemezbemutató koncertek és a 2006-os nyári fesztiválok végeztével a csapat visszavonult és a tagok szólóprojektekbe kezdtek. 2009 áprilisában váratlan bejelentést tett Bell és Cazares, miszerint Herrera és Olde-Wolbers nélkül újjáalakítják a Fear Factoryt. A basszusgitáros Byron Stroud maradt, a dobos posztjára pedig az egyik legnevesebb metal dobost, Gene Hoglant (ex-Dark Angel, Death, Testament, Strapping Young Lad) kérték fel. A beharangozott Európa-turné azonban elmaradt, mivel a két táborra szakadt klasszikus felállás a bíróságon próbálta eldönteni kit illet a névhasználat joga. 2009. november 8-án az új felállású Fear Factory meghallgathatóvá tette az Interneten a Mechanize című, készülő új nagylemez egyik dalát. Az album 2010. február 5-én jelent meg Európában az AFM Records kiadásában, míg az USA-ban február 9-én adta ki a Candlelight Records. 2011 augusztusában kezdett dolgozni The Industrialist című következő albumán az együttes. A felvételek befejeztével 2012 februárjában bejelentették, hogy Matt DeVries (ex-Chimaira gitáros) lép Byron Stroud helyére basszusgitárosként.

Tagok:

Fear Factory dalszövegek (6 db):

A Therapy For Pain video

Archetype video

Bite The Hand That Bleeds video

Contagion video

Slave Labor video

Zero Signal video

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább