Alexandra Burke

Alexandra Burke
Teljes név: Alexandra Burke
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 4229 alkalommal

Bemutatás:

Alexandra Imelda Cecelia Ewen Burke (Islington, London, Egyesült Királyság, 1988. augusztus 28. – )[1] egy brit R&B és pop stílusú előadó. Burke a The X Factor hatodik évadának megnyerése után vált híressé. Az énekesnő jelenlegi kiadója az Epic Records, Syco Records és RCA Records.
A The X Factor nyerteseként, Alexandra kiadta első kislemezét, mely a Hallelujah volt, szerzője Leonard Cohen. A dalból 105 000 példány kelt el egy nap alatt.[2] Az Egyesült Királyságban a legkeresettebb dal lett 2008-ban. 2009. januárjára egy millió vásárlója lett Burke számának.[3]
Debütáló albuma, az Overcome 2009. októberében jelent meg, és a brit albumlista első helyéig jutott el. Erről a Bad Boys is elérte a legelső helyezést, 780 000 eladott példánnyal. Legutóbbi kislemeze, a Start Without You harmadik aranyérmes dala lett a brit kislemezlistán. Eddig négy kislemezzel, a Hallelujah, Bad Boys, All Night Long és Start Without You című felvételekkel érte el Írországban a toplista élét. Burke három Brit Award jelölést kapott eddig: 2009-ben Hallelujah, 2010-ben Bad Boys és 2011-ben All Night Long című dalával.[4] 2010 decemberére Alexandra több, mint 4 millió példányt adott el kislemezeiből és első lemezéből.[5]
Az All Night Long Tour után Burke lett az első X Factor versenyző, aki zsűriként vesz részt egy tehetségkutatón. Alexandra a So You Think You Can Dance meghallgatásain jelent meg. Burke 2011-ben fejezte be második stúdióalbumának munkálatait. Az Okay Dot Com várhatóan 2012 elején jelenik majd meg.

Burke ötéves korában kezdett énekelni, kilenc évesen már Bahrain színpadán énekelt édesanyjával. Burke többek között afrikai és ír származású. Tizenkét évesen a Star for a Night című tehetségkutató műsorban vett részt, ahol ő volt a legfiatalabb. Amikor Burke Jean Carne számára énekelt, őt annyira lenyűgözte, hogy megkérte, énekeljen műsorában. Burke Islingtonban járt iskolába. A középiskola elvégzése után a zenére koncentrált. Az X Factor klubokban énekelt.[1] Később a Young Voices mellett turnézott. Ezen jótékonysági szervezet célja a leukémiás gyerekek támogatása.
2005–09: The X Factor [szerkesztés]
Burke jelentkezett a The X Factor második évadjára 2005-ben (melynek nyertese Shayne Ward). Itt eljutott a 16-24 évesek csoportjába, ahol viszont mentora, Louis Walsh úgy döntött, nem viszi magából, szerinte túl fiatal volt a versenyhez. Burke viszont nem adta fel, énekórákra kezdett járni, melyet három évig folytatott, hiszen mindenképpen popsztár akart lenni.
Burke második próbálkozása a 2008-as műsor volt. Ekkor a lányok csoportjába jutott, mentora a Girls Aloud egyik tagja, Cheryl Cole volt, aki továbbvitte az élő showba. Az első héten Burke Whitney Houston I Wanna Dance with Somebody című dalát énekelte el. A második hétre a I'll Be Theret dolgozta fel, ezt a Candyman követte. A negyedik héten a On the Radio című számot választotta. Később a Without You című felvétellel lépett fel. Az előadást a közönség, a zsűri, és Carey is dicsérte.

A 6. és 7. héten ismét pozitív visszajelzéseket kapott, a You are so Beautiful és Relight My Fire feldolgozása után. A nyolcadik héten Diana Vickers helyett énekelte el Britney Spears Toxic című dalát, illetve Beyoncé Listen című felvételét. A kilencedik héten Rihanna Don't Stop the Music című slágerével lépett fel, amelyet pozitívan fogadtak a mentorok is.
Burke Eoghan Quigg és a JLS ellen küzdött a győzelemért a verseny végén. Három dalt kellett elénekelniük, egy karácsonyit, egy duettet egy hírességgel, és kedvenc dalukat az évadból. Karácsonyi dalként a Csendes éjt adta elő, majd Beyoncé mellett a Listent, végül a You Are So Beautifult énekelte.
Miután Quigg kiesett a versenyből, Burke a Hallelujaht énekelte el, melyből később első kislemeze lett. Végül 8 000 000 szavazat után 58%-os aránnyal megnyerte a versenyt.[6] 2008 végén a toplista élét uralta a dal, három hétig tartva helyét, illetve egymillió példány kelt el a kislemezből.[7][8]

Zenekarai:

Alexandra Burke dalszövegek:

Elephant (Alexandra Burke) hun video

Tonight (Alexandra Burke) hun video

What Money Can't Buy (Alexandra Burke) hun



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább