Carlos Santana

Carlos Santana
Teljes név: Carlos Santana
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 2094 alkalommal

Bemutatás:

Születési név: Carlos Augusto Alves Santana
Születési idő: 1947-06-20
Születési hely: Mexikó
Családi állapot: elvált
Házastársak: Cindy Blackman (házas. 2010.), Deborah Santana (házas. 1973.–2007.)
Grammy-díjas mexikói latin rockzenész és gitáros

Biográfia:

Santana "beleszületett" a zenébe, ugyanis már apja is zenész volt, hegedűn játszott. Carlos Santana kezében először 15 évesen járt gitár, onnantól kezdve barátságot kötött a gitárral. 1969-ben Amerikába, San Franciscóba költöztek, de valahogy sosem sikerült neki teljesen Amerikaivá válni. Miután éveket töltött azzal, hogy az utcán gitározoztt, 1966-ban megalapította a Santana Blues Band-ot David Brow-al és Gregg Rolie-vel. A csapattal hamarosan nagy sikereket értek el, ismerttek lettek.

Santana stílusában helyet kap a jazz, a blues, a latin rock, a salsa és az afrika ritmusok kaveréke. Hamarosan olyan sikert ért el ez a keverék és a banda hogy kiadták első albumukat, meyly a Santana (1969) nevet viselte. Ezt az albumot követte azAbraxas (1970) amely platinalemez lett. A zenekar következő két albuma, a Santana III (1971) és a Karavánszeráj (1972), épp olyan sikereket ért el, mind az előző kettő.

Ez után a zenekar tagjai gyakran változtak, így hamarosan Santana lett az egyetlen tag, aki az eredeti csapatban játszott. 1973-ban jött a következő album, melynek Surrender volt a neve, és ezen az albumon különös előnyt élveztek a jazz számok. 1970-1980-ig a banda kiadott egy sor sikeres lemezt. A legnevesebb albumok: Amigos (1976) és Zebop (1981). A `80-as évek végén kezdett csökkenni a banda népszerűsége, egyre kevesebben voltak kíváncsiak a bandára, drasztikusan csökkent a jazz-rock keverék utáni érdeklődők. Ennek ellenére Santana megkapta élete első Grammy-díját az 1987-ben megjelent első szólóalbumára, aBlues a Salvador-ra. Ezek után Santana egyfolytában turnézott teltházas koncerteket adott.

Renteg zenésszel és énekessel dolgozott és lépett fel együtt. Többek között: Rob Thomas, Eric Clapton, Jose Feliciano, Ricky Martin, John Lee Hooker, BB King, George Benson, Etta James, Herbie Hancock, Nickelback, Rod Stewart, Pitbull, Slash, Alicia Keys, Aerosmíth, stb.
Folyamatosan próbál új stílusokat felfedezni, melyekkel tovább fűszerezheti saját zenéjét is. Santana nagyon letisztult és szenvedélyes gitáros, gitárjával olyan feszültséget képes teremteni, mint kevesen. Hangzása egyedi, játéka különös kifejezőerővel bír.

Carlos Santana dalszövegek:

(Da Le) Yaleo (Carlos Santana)

Africa Bamba (Carlos Santana)

All The Love Of The Universe (Carlos Santana)

Just feel better (Santana (feat. Steven Tyler)) hun video

Just In Time To See The Sun (Carlos Santana)

Love Of My Life (Carlos Santana)

Maria Maria (Carlos Santana) video

Migra (Carlos Santana)

Stone Flower (Carlos Santana)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább