Ailyn

Ailyn
Teljes név: Ailyn
Együttes: Sirenia
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 1, összesen 3823 alkalommal

Bemutatás:

A spanyol születésű énekesnő jelenleg a Sirenia norvég goth-rock banda frontembere (szám szerint a negyedik).
A Sirenia-ba 2008-ban került be, a megüresedett női vokál helyét interneten hirdették a tagok. Ailynt a húga nevezte be, és végül 500 nő közül őt választották.
Azóta a Sirenia virágkorát éli, többször bejárták európát, és Dél-Amerikában is turnéztak. Két lemezt adtak ki Ailynnal, és két videoklipet forgattak.

Biográfia:

A kezdetek

Polgári nevén Pilar Giménez García 1982 május 29-én született a katalóniai Esplugues de Llobregat-ban, Barcelona külvárosában.
Zenei karrierjét 15 évesen kezdte, szolfézst tanult, és a The Albéniz School of Music-nál énekelt. Első színpadi fellépése 2002-ben volt, Cornellà de Llobregat-ban, egy jótékonysági divat show keretén belül. A rendezvényt Alzheimeres betegek megsegítésére szervezték.

Az első együttes

Első lemezét a Charm nevű lánytrióval adták ki, az együttes anime számokat, J-pop, és J-rock dalokat énekelt. A Konichiwa című albumot 2003-ban adták ki. Ailyn viszont önállóan is kipróbálta volna magát, így mikor a Kimagure Orange Road c. animesorozat betétdalainak munkálatait befejezték, 2004-ben távozott a csapatból.

Szóló karrier

2005 szeptemberében ő képviselte Spanyolországot a Canzoni Dal Mondo nemzetközi popzenei fesztiválon, ahol benne volt az első 10 döntősben. Azév októberében Silver Tabaiba díjat kapott a legjobb előadás kategóriában, a nemzetközi Dalfesztiválon való ötödik helyéért, mit a Kanári szigeteken rendeztek meg. Novemberben pedig ugyanitt a legjobb énekes kategóriában elért hatodik helyért Gold Tabaiba díjat.

X Faktor

2007-ben indult a spanyol X Faktorban, ahol a fiatalok csoportjában (25 év alattiak) versenyzett. A negyedik döntőben esett ki, énekelt dalai: Time after time (Cyndi Laupert), Moonlight shadow (Mike Oldfield), Bring me to life (Evanescence), és Why (Annie Lennox).

Sirenia

A Sirenia nevű norvég goth-rock bandához 2008-ban csatlakozott. A bandának azelőtt már három énekesnője volt (a francia Fabienne Gondamin 2001-2003, ő átmeneti megoldás volt, az első tartós énekesnő a norvég Henriette Bordvik 2003-2006, majd a dán Monika Pedersen 2006-2008), a megüresedett női vokál posztját az interneten hírdették.
Ailynt a húga nevezte be a twitteren zajló hírdetésen, bízott nővérében, és maga is nagy Sirenia fan volt. Végül több mint 500 jelentkező közül választották ki, és azóta is pótolhatatlan fogaskereke a Sireniának.

The 13th floor

2008 áprilisától Ailyn hivatalosan is bandatag, a Sirenia törzsét alkotó Morten Veland (egyik alapító tag) egy ezüst, Sirenia logós nyaklánccal ajándékozta meg Ailynt, a közös jövőt megpecsételendőn. Ezután azonnal nekiálltak az új Sirenia lemeznek. A The 13th floor 2009 januárjában jelent meg, kilenc dal található rajta, akárcsak az előző három Sirenia lemezen. A dalok az előző lemezénél (Nine destinies, and a downfall 2006) kidolgozottabbak, és indusztriálisabbak. Az album a legeladottabb volt az addigiak között, első (és egyetlen) videoklipje, a The path to decay című számhoz pedig a legnézettebb (a maga 7 milliónál is több megtekintésével a youtube-on).
A lemezzel a banda Európa turnéra indult, talán Ailyn szépsége, és hangja miatt, a Sirenia népszerűbb, mint valaha. Az énekesnő származása miatta a banda iránti kereslet ugrásszerűen nőtt Spanyolországban, és Dél-Amerika spanyolnyelvű országaiban, ahol szintén sikeres koncerteket adtak.

The enigma of life

2011 januárjában, szinte pontosan két évre a The 13th floorra jelent meg a legújabb Sirenia lemez, a The enigma of life. Az album több szempontból is rendhagyó a korábbiakhoz képest, egyrészt nem 9, hanem bónuszszámokkal együtt 15 dal van rajta, másrészt Ailyn az első olyan énekesnője a bandának, akivel két nagylemezt sikerült kiadniuk (bár Henriette Bordvik énekelt a Sireian shores c. középlemezen 2005-ben, az előző, 2004-es An elixir for existence után, ahol ő volt a női énekes).
A dalok sokkal rádióbarátabbak, melyhez Ailyn lágyabb hangjához való alkalmazkodás volt az indok. Mindemellett a goth számokra (és főleg a Sireniáéra) igaz, hogy hosszúak, hullámzó felépítésűek. 6-7 perces dalok, hosszas, lassan változó gitárrészekel, és kórsudarabokkal, ezzel szemben az új dalok 4-5 percesek, és elejük, közepük, végük harmonikus sorban van, valamint a hangszerelésben több a modern, elektronikusabb elem (de persze nem estek túlzásba).
Az első (és mindezidáig egyetlen) klip szintén az első számhoz, a The end of it all-hoz készült. A dalt kislemezben is kiadták, még az Enigma of life előtt, ezzel egy időben került ki a klip is. A videó a bolyongásról szól, Ailyn egy koszos padlásszerű épület szövevényes folyosóin keresi a kiutat. A környezetben poros könyvespolcok, üvegbe zárt állati szervek, a repedt falak, melyekről álarcok, bábok lógnak. A klip „alapszíne” a vörös, ahogyan az albumborítónak is, ahogy az előzőnek a zöld volt, és a The path to decay videójának is zöld volt az uralkodószíne.

The cavalier

Szintén 2011 elején Ailyn közreműködött egy dal erejéig a Serenity nevű osztrák goth zenekarral. A dalhoz klip is készült, mely egy fagyos udvarkertben, illetve egy díszes kúria belsejében játszódik. Az arisztokrata stílusú zene, és videó mind hangzásában, mind látványában elüt az élet nagy kérdéseivel foglalkozó Sirenia-stílustól. Álarcos nőszemélyek, szemérmetlenül viszonyulnak egymáshoz, és egy vámpírgyűlés szerű vacsoraasztal jelenet is van benne, ám itt is jól hangzik, és mutat a spanyol szépség.

Zenekarai:

Sirenia

Sirenia

(2008 - napjainkig)

Ailyn dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Kleinlandia Hozzászólás ideje: 2011-06-30 10:11:08

Utolsó bejelentkezés:
2015-01-04 14:54:44

Véleménye a(z) "Ailyn" személyről:

Az én szerelmem :$
persze csak a barátnőm után ;D

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább