William Axl Rose

William Axl Rose
Teljes név: William Axl Rose
Együttes: Guns N' Roses
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 5, összesen 2003 alkalommal

Bemutatás:

William Bruce Rose, Jr.(Lafayette, Indiana, 1962. február 6.) ismertebb nevén W. Axl Rose amerikai énekes, a Guns N’ Roses együttes alapító tagja és jelenlegi frontembere.

Biográfia:

Rose az indianai Lafayette-ben született és élt, rossz családi körülmények között. A zene iránti szeretete az egyházban teljesedett ki, ahol részt vett az iskolai kórusban, valamint zongorázni tanult, de a sorozatos törvényszegések és rendőrségi incidensek miatt tizenévesen elhagyta szülőhelyét. Miután 1982-ben Los Angelesbe költözött, sok sikertelen zenekarszereplés után tagja lett Tracii Guns zenekarának az L.A. Guns-nak, amely a Guns N' Roses korai előfutára volt.
A Guns N’ Roses frontembereként az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején világhírűvé vált, a zenekarral több millió lemezt, koncertjegyet értékesített, majd egy időre eltűnt a köztudatból néhány évre. 2001-ben a Guns N' Roses új tagjaival tért vissza, kisebb koncertekkel és turnékkal a háta mögött, végül 2008-ban kiadta a sokáig halasztott Chinese Democracy albumot.
Ma már ő az egyetlen alapító tag a formációban. Hírhedt a színpadi stílusáról és vitáiról, amik közte és a zenekar korábbi tagjai, vagy más híres emberek között zajlottak.
Rose-t a Hit Parader magazin a 11. helyre sorolta a "Minden idők legjobb metal énekesei" listáján,a Rolling Stone magazin "Minden idők 100 legnagyobb énekese" listáján a 64. helyen végzett.A Roadrunner "Minden idők 50 legnagyobb frontembere" listáján a 4. helyen végzett.

Zenekarai:

Guns N' Roses

Guns N' Roses

(ismeretlen - napjainkig)

William Axl Rose dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább