Shannon Leto

Shannon Leto
Teljes név: Shannon Leto
Együttes: Thirty Seconds to Mars
Hangszer, szerep: dob
Szerző: Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1606 alkalommal

Bemutatás:

Shannon Leto (1970. március 9.) amerikai zenész, színész. A 30 Seconds to Mars nevű együttes dobosa, melyet 1998-ban alapított öccsével, Jared Letoval. Eddigi pályafutásuk során három albumot adtak ki. Shan eredeti szakmája szerint fotós.

Biográfia:

Shannon Leto 1970. március 9.-én született. Miután szülei elváltak édesanyja Constance nevelte fel őt és öccsét, Jared Letot. Nagy szegénységben éltek, még tv-re sem tellett a családnak, így anyjuk unszolására a fiúk a művészetek felé fordultak. Zene hallgatás közben festettek, majd maguk is zenélni kezdtek.
Shannon 4 éves volt, amikor dobolni kezdett. Eleinte lábosokon gyakorolt, majd 8 évesen megkapta első komplett dobfelszerelését. Saját erőből tanult dobolni, nem kérte tanár segítségét.
Egy ideig egy jazz együttesben dobolt, de amikor rájöttek, hogy nem tud kottát olvasni, kirúgták.
1991-ben Jareddel Los Angelesbe költöztek, rá 3 évre mindketten szerepet kaptak a 'My So Called Life' című sorozatban. A testvérpár ekkor már olcsóbb stúdiókban és garázsokban zenélt.
1998-ban alapították meg a 30 Seconds To Mars nevezetű zenekarukat, mely hobbizenekarnak indult. Akkor léptek fel, mikor Jarednek volt ideje a színészi karrierje mellett. 2002-ben adták ki első lemezüket, mely az együttes nevét viseli.

Shannon a zenélés és az alkalmi színészkedés mellett hivatásos fotós. Hamarosan megjelenik egy könyve és készül első kiállítására. Õ készítette az első album borítójához a képeket.

2009.-ben jelent az együttesük legújabb lemeze 'This is War' címmel. Jelenleg is zajlik az ehhez kapcsolódó 'Into The Wild' turné.

Shannon Leto dalszövegek:

Capricorn ( A Brand New Name) (Thirty Seconds to Mars) hun video

Edge Of The Earth (Thirty Seconds to Mars) hun video

End of the Beginning (Thirty Seconds to Mars) hun video

Kings And Queens (30 seconds to Mars) video

L490 (Thirty Seconds to Mars) video

The Mission (Thirty Seconds to Mars) video

The Struggle (Thirty Seconds to Mars) video

Welcome to the Universe (Thirty Seconds to Mars) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább