Andy Biersack

Andy Biersack
Teljes név: Andy Biersack
Együttes: Black Veil Brides
Hangszer, szerep: basszus gitár
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 3, összesen 5001 alkalommal

Bemutatás:

1991. December 26-án született, Milwaukee-ban.Fiatal korában Cincinatti-ba költözött.Andy minden zenével kapcsolatos dolgot az apjától tanult, aki egy punk bandában volt, amelynek neve a "The Edge" volt.
Andynek feltűnően kék szemei vannak.
Andy hokizott fiatalabb korában és junior olimpikusnak lett kinevezve.
Andy nyolcadikos korában egy együttest alapitott, "biersack" néven, és mindenkinek adott egy CD-t, akit ismert.2005-ben megjelent reklámokban és modellkedett is.Egy évvel később visszaköltözött Ohio-ba és megkezdte a karrierjét a "black Veil Brides"-ban. Kedvenc hőse Batman.
Andy aktiv dohányos, és mindig saját magának vágta a haját.

Biográfia:

Andrew Dennis Biersack, művésznevén Andy Biersack (előzőleg Andy Six) 1990. december 26-án látta meg a napvilágot a Wisconsin állambeli Milwaukee városában, Chris és Amy Biersack gyermekeként. Később a szüleivel az Ohio állambeli Cincinnati városba költöztek. Ő a Black Veil Brides nevű amerikai rockbanda alapítótagja, énekese, és dalszerzője. Őket legnagyobb részben a Kiss és a Mötley Crüe zenekar inspirálta stílusilag, és ismertek a glam metal ismerető jegyeiről, valamint a fekete sminkükről, a fekete szegecses ruházatukról, illetve a hosszú hajukról. Egyaránt népszerűsétek a "DIY", azaz a "csináld magad" divatot a szakadt és mindenféle kreatív ruhájukkal, melyekkel a rajongók körében is hirdetik, hogy mindenki merje felvállalni önmagát. A rajongói kört BVB Army-nak nevezik.
Interjúkból megtudhattuk, hogy tanulmányait egy katolikus iskolában kezdte, ahol sokan melegnek, és emónak titulálták a már akkor a többiektől eltérő személyisége miatt. Ezt később a Black Veil Brides "Knives and Pens" daluknak a videójában be is mutatták. Középiskoláját a School for Creative and Performing Arts-ban végezte Cincinnati városában. 18 éves kora után, még az érettségi előtt Los Angelesbe költözött, hogy beindítsa a karrierjét. Ekkor szerepelt az AT&T "Confetti", valamint a Montana Meth "Jumped" reklámjában. Ezen kívül láthattuk a Funny or Die websorozat Average Joe részében.

14 évesen megalapította néhány barátjával az első bandáját Biersack néven, ami habár csak egy fellépést élt meg. Az általuk felvett dalokat Andy próbálta eljuttatni a legtöbb emberhez olyan módon, hogy mindenkinek adott egy CD-t, akit csak ismert. Ez a projekt lett később a Black Veil Brides. A banda 2006-ban alakult, és az eredeti felállás a következőképpen nézett ki: Andy mellett a banda tagjai voltak Johnny Herold (szólógitár), Nate Shipp (ritmusgitár, hátsó vokál), Chris Riesenberg (dob), és Phil Cenedella (basszusgitár, hátsó vokál). Ezidők alatt tagcserék is voltak, s a Knives and Pens videoklip idejében a bandának három tagja volt: Andy-n kívül Sandra Alvarenga (dob), és Chris "Hollywood" Bluser (szólógitár, hátsó vokál). 2009-ben csatlakozott a zenekarhoz Ashley Purdy (basszusgitár, hátsó vokál) és Jeremy "Jinxx" Ferguson (ritmusgitár, hegedű, hátsó vokál) 2010-ben pedig Jake Pitts (szólógitár) és Christian "CC" Coma (dob) - ezzel pedig kialakult a banda mai felállása.

2009-ben komolyabbra fordultak a dolgok, ugyanis Black Veil Brides néven a zenekart leszerződtette a StandBy Records lemezkiadó. Ekkor elkezdtek írni dalokat, a stúdiómunkák is szorgosan folytak, valamint még ez év decemberében elindultak az első önálló turnéjukra On Leather Wings néven. Az együttes debütáló albuma, a We Stitch These Wounds 2010. július 20-án jelent meg, és több, mint tízezer példányban kelt el már az első héten. 2010 végén turnézni indultak a The Birthday Massacre, Dommin és az Aural Vampire együttesekkel együtt. Ekkor tettek egy nagy benyomást a Lava lemezkiadó alapítójával, aki szerződtette őket.

2011-ben a Murderdolls "God Save The Scream Tour" nevű turnéján vettek részt. Valamint 2011 júniusától augusztusáig a Vans Warped Turnén játszottak. Olyan fesztiválokon vettek részt, mint a Download, Bamboozle, Rock am Ring. 2011 áprilisában megnyerték a Revolver Magazine által meghirdetett Golden Gods-díjat "legjobb új zenekar" kategóriában, illetve elnyerték a Kerrang! "Legjobb újoncok" címét, valamint jelölték őket a "Legjobb nemzetközi új zenekar" katogóriában is.

A zenekar második stúdióalbumát 2011. június 11-én jelent meg Set the World on Fire néven. Három kislemezt adtak ki, amelyek a következők: Fallen Angels, The Legacy, Rebel Love Song. Október 25-én bejelentették, hogy törölni kell a turnéjukat bizonyos okok miatt. Később bejelentették, hogy ez azért volt, mert Andy eltörte az orrát egy előadás közben. 2011. december 3-án megjelent egy EP lemezük Rebels néven, ahová többek között felkerült a Billy Idol "Rebel Yell", illetbe a Kiss "Unholy" feldolgozása is, de a lemezen megtalálható a Coffin, illetve a Rebel Love Song is.

Az új BVB szám, az "Unbroken" 2012. május 1-jén jelent meg a Bosszúállok soundtrackjén, és e dal volt az egyetlen ebben az évben, ami megjelent - illetve még egy válogatásalbum. Június 13-án megjelent a Coffin c. daluknak a videoklipje a Rebels EP lemezről. 2012-ben rengeteg bejelentést tették az új albummal kapcsolatban, de ami biztos volt: írtak dalokat, és elkezdődtek a stúdiómunkálatok is. Az eredeti megjelenése 2012 októberében lett volna, de végül 2013. január 8-án jelent meg a "Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones" címmel ellátott harmadik albumuk. A lemezborítót Richard Villa festette, aki nevéhez fűződik az előző, azaz We Stitch These Wounds, Set the World on Fire, és Rebels lemezborítói is. Az albumról az In The End c. szám 2012. október 31-én jelent meg, a videoklip pedig 2012. december 12-én.

Megjelent Legion Of The Black néven egy filmadaptációjuk, amely a legújabb albumuk, melyben a jelentek egy történettel összekötve a Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones dalaira csendülnek fel. A filmet Los Angeles-ben 2012. december 21, 22 és 23-án vetítették, majd január 6-án a Facebookon lehetett fizetés ellenében megnézni. Ugyanilyenmódon lehetett megtekinteni a filmet január 11-én, 12-én és 13-án is. A filmet DVD-n is kiadták, ami egy Wretched and Divine deluxe CD-csomagot is tartalmaz. 2013 júniusában indul a Warped Tour, ami egészen augusztusig tart, és itt ők is fognak zenélni.


Magénélet:

A Sex & Hollywood idején Andy együtt a Scout Taylor-Compton színésznővel, akiről írták a "The Mortician's Daughter" c. dalt is. Andynek bal csuklójára rá is van tetoválva Scout neve. Pletykák szerint 2008 nyarán Demi Lovatóval is együtt volt egy rövid ideig. Jelenleg viszont az Automatic Loveletter együttes énekesnőjével/gitárosával, Juliet Simssel alkot egy párt. Mindennapjaikat boldogan élik, s érdekesség, hogy csináltattak egymásról tetoválást is: Andy balkezén egy szitakötő, Juliett jobb kezén pedig egy fehér nyúl van.


Érdekességek:

Andy a kezdetektől a művésznevét használta - Andy Six -, de 2011 körül úgy döntött, hogy inkább a családnevét kívánja a továbbiakban használni előadóként is, így lett Andy Biersack, habár maga az énekes mondta, hogy elfogadja becenévként a "Six"-et is, amit ritkán "Sixx"-nek betűznek. De ezenkívül a Black Veil Brides által ismert nevei közé tartozik a The Prophet is (A Próféta).

Nagyon szereti az állatokat, macskája is van.

Dohányzik.

Katolikus családban nőtt fel, habár ma már nem gyakorolja a hitét.

Az éneklés mellett basszusgitáron is tud játszani.


Elismerések, díjak, jelölések:

2011: Revolver Magazine: 100 legnagyobb élő rocksztár (megnyerte)
2012: Revolver Magazine, Golden God Awards: A legjobb vokalista (jelölt)
2012: Kerrang! Award: A legdögösebb férfi (jelölt)
2012: Kerrang!: Az 50 legnagyszerűbb rocksztár a napjainkban (4. helyezett)


Inspiráló idézetek Andy-től:

"Állj ki amellett, amiben hiszel, még akkor is, ha egyedül maradsz."

"Éld az életed! Hallgass zenét jó hangosan, legyél 'őrült' és a többiektől különböző - amennyire csak az akarsz lenni, és emlékezz rá, hogy nem vagy egyedül."

"Emlékezzetek arra, hogy még a legrosszabb pillanatotokban is szükségetek van arra az erőre, hogy csak a pozitív dolgokra fókuszáljatok, és hogy egy jobb életet teremtsetek."

"Ha az emberek beszólnak neked a kinézeted és az öltözködésed miatt, akkor már tényleg nincs mit kezdeniük magukkal. Ez azt jelenti, hogy benned sokkal több minden van."

"A világon mindenkinek van valamilyen álma. Maradj közel a szívedhez és ne engedd őket el."

"Soha ne add el, soha ne hátrálj meg."

"Az élet nem arról szól, hogy milyen népszerű vagy, vagy hogy milyen lánnyal/fiúval randizol, vagy kit ismersz, hanem inkább arról, hogy mindig maradj hű önmagadhoz, vagy ahhoz, amiben hiszel. Soha ne engedd másoknak, hogy elhitessék veled, hogy amit ők csinálnak, az sokkal jobb, mint amit te. Az életünk végén csak a szívünk és az elménk marad nekünk. Ez az oka annak, hogy éneklünk, sírunk, és hogy élünk."

Forrás: http://starity.hu/sztarok/andy-biersack/eletrajz/#ixzz2QvsYt1gY

Zenekarai:

Andy Biersack dalszövegek:

A Devil for Me (Black Veil Brides) hun video

Devil's Choir (Black Veil Brides) video

Done For You (Black Veil Brides) hun video

Goodbye Agony (Black Veil Brides) video

I Am Bulletproof (Black Veil Brides) hun video

Lost it all (Black Veil Brides) hun

New Year's Day (Black Veil Brides) hun video

Nobody's Hero (Black Veil Brides) hun video

Resurrect The Sun (Black Veil Brides)

Shadows Die (Black Veil Brides) video

Stolen Omen (Black Veil Brides) video

We Don't Belong (Black Veil Brides) hun

World of Sacrifice (Black Veil Brides) video

Wretched and Divine (Black Veil Brides) hun



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább