Jake Pitts

Jake Pitts
Teljes név: Jake Pitts
Együttes: Black Veil Brides
Hangszer, szerep: szóló gitár
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 1614 alkalommal

Bemutatás:

Jake Pitts a Black Veil Brides nevű post-hardcore heavy metal banda szólógitárosa, és háttérvokalistája. Producerként is ismert. Tizenöt éves korában játszott először zenekarban, s 2009-től a Black Veil Brides tagja. Olyan bandákat szeret, mint az All That Remains, Bullet for my Valentine, Avenged Sevenfold, Trivium, Van Halen, The Scorpions, Paul Gilbert, és a Buckethead. 1986. augusztus 21.-én született.

Biográfia:

Jake Pitts (születési nevén Jacob Mark Pitts) 1985. augusztus 21-én született Idaho államban. Ő az amerikai rockbanda, a Black Veil Brides gitárosa egészen 2009 novembertől. 10 évesen kapta meg az első gitárját, de csak 3 évvel később kezdett el rajta játszani. Zenetörténelmet az édesanyjától tanult, aki szintén jártas volt a zene világában, ugyanis zenetanárként dolgozott.

A BVB-t napjainkban az egyik legsikeresebb újonnan alakult heavy metal zenekarnak tartják számon. Őket legnagyobb részben a Kiss és a Mötley Crüe zenekar inspirálta stílusilag, és ismertek a glam metal ismerető jegyeiről, valamint a fekete sminkükről, a fekete szegecses ruházatukról, illetve a hosszú hajukról. Egyaránt népszerűsétek a "DIY", azaz a "csináld magad" divatot a szakadt és mindenféle kreatív ruhájukkal, melyekkel a rajongók körében is hirdetik, hogy mindenki merje felvállalni önmagát. A rajongói kört BVB Army-nak nevezik.

2009-ben Black Veil Brides néven a zenekart leszerződtette a StandBy Records lemezkiadó. Ekkor elkezdtek írni dalokat, a stúdiómunkákba is szorgosan folytak, valamint még ezév decemberében elindultak az első önálló turnéjukra On Leather Wings néven. Az együttes debütáló albuma, a We Stitch These Wounds 2010. július 20-án jelent meg, és több, mint tízezer példányban kelt el már az első héten. 2010 végén turnézni indultak a The Birthday Massacre, Dommin és az Aural Vampire együttesekkel együtt. Ekkor tettek egy nagy benyomást a Lava lemezkiadó alapítójával, aki szerződtette őket. Ekkor a következő volt a banda felállása Jaken kívül: Andy Biersack (ének, dalszöveg), Ashley Purdy (basszusgitár, hátsó vokál) és Jeremy "Jinxx" Ferguson (ritmusgitár, hegedű, hátsó vokál) és Christian "CC" Coma (dob).

2011-ben a Murderdolls "God Save The Scream Tour" nevű turnéján vettek részt. Valamint 2011 júniusától augusztusáig a Vans Warped Turnén játszottak. Olyan fesztiválokon vettek részt, mint a Download, Bamboozle, Rock am Ring. 2011 áprilisában megnyerték a Revolver Magazine által meghirdetett Golden Gods-díjat "legjobb új zenekar" kategóriában, illetve elnyerték a Kerrang! "Legjobb újoncok" címét, valamint jelölték őket a "Legjobb nemzetközi új zenekar" katogóriában is.

A zenekar második stúdióalbumát 2011. június 11-én jelent meg Set the World on Fire néven. Három kislemezt adtak ki, amelyek a következők: Fallen Angels, The Legacy, Rebel Love Song. Október 25-én bejelentették, hogy törölni kell a turnéjukat bizonyos okok miatt. Később bejelentették, hogy ez azért volt, mert Andy eltörte az orrát egy előadás közben. 2011. december 3-án megjelent egy EP lemezük Rebels néven, ahová többek között felkerült a Billy Idol "Rebel Yell", illetbe a Kiss "Unholy" feldolgozása is, de a lemezen megtalálható a Coffin, illetve a Rebel Love Song is.

Az új BVB szám, az "Unbroken" 2012. május 1-jén jelent meg a Bosszúállok soundtrackjén, és e dal volt az egyetlen ebben az évben, ami megjelent - illetve még egy válogatásalbum. Június 13-án megjelent a Coffin c. daluknak a videoklipje a Rebels EP lemezről. 2012-ben rengeteg bejelentést tették az új albummal kapcsolatban, de ami biztos volt: írtak dalokat, és elkezdődtek a stúdiómunkálatok is. Az eredeti megjelenése 2012 októberében lett volna, de végül 2013. január 8-án jelent meg a "Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones" címmel ellátott harmadik albumuk. A lemezborítót Richard Villa festette, aki nevéhez fűződik az előző, azaz We Stitch These Wounds, Set the World on Fire, és Rebels lemezborítói is. Az albumról az In The End c. szám 2012. október 31-én jelent meg, a videoklip pedig 2012. december 12-én.

Megjelent Legion Of The Black néven egy filmadaptációjuk, amely a legújabb albumuk, melyben a jelentek egy történettel összekötve a Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones dalaira csendülnek fel. A filmet Los Angeles-ben 2012. december 21, 22 és 23-án vetítették, majd január 6-án a Facebookon lehetett fizetés ellenében megnézni. Ugyanilyenmódon lehetett megtekinteni a filmet január 11-én, 12-én és 13-án is. A filmet DVD-n is kiadták, ami egy Wretched and Divine deluxe CD-csomagot is tartalmaz. 2013 júniusában indul a Warped Tour, ami egészen augusztusig tart, és itt ők is fognak zenélni. 2013 telén pedig előreláthatólag Angliában adnak egy koncertsorozatot. 2013. június 11-én fog megjelenni a "Wretched and Divine: Ultimate Edition" kiadás, amely 3 új dalt (Revelation, Victory Call, & Let You Down), eddig nem látott képeket, a Legion Black DVD-t fogja tartalmazni.

Érdekesség, hogy a BVB "Carolyn" c. számát a csapat énekese és dalszövegírója, Andy Biersack írta Jake édesanyjáról, mikor betegeskedett.

Eljegyezte a párját, az angol származású Ella Cole modelt, akivel boldog kapcsolatban él.



Forrás: http://starity.hu/sztarok/jake-pitts/eletrajz/#ixzz2cQrdJMuu

Zenekarai:

Jake Pitts dalszövegek:

Goodbye Agony (Black Veil Brides) video

Lost it all (Black Veil Brides) hun

Stolen Omen (Black Veil Brides) video

World of Sacrifice (Black Veil Brides) video

Wretched and Divine (Black Veil Brides) hun



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább