Nicko McBrian

Nicko McBrian
Teljes név: Nicko McBrian
Együttes: Iron Maiden
Hangszer, szerep: dob
Megtekintve: Ma 1, összesen 1266 alkalommal

Bemutatás:

Michael Henry "Nicko" McBrain (sz. 1952. június 5., Hackney, London, Anglia) angol zenész, az Iron Maiden együttes dobosa. A Nicko becenevet Billy Day billentyűs adhatta neki, amikor úgy mutatta be egyszer, hogy „Ő itt az olasz dobosom, Nicko”. McBrain viszont azt állítja, hogy volt egy plüss medvéje, akit Nicholasnak hívtak és állandóan magával hordozta, ezért a szülei elkezdték őt Nickynek szólítani.[1]
McBrain-t nagyra értékelik a kritikusok. A Rhythm Magazine a 18. helyre rangsorolta az Minden idők 50 legjobb dobosa listáján.

Biográfia:

McBrain 1975-ben csatlakozott a Streetwalkers nevű együtteshez[3], utána a Pat Traversnél[3] volt dobos, majd a Trustnál. Az 1980-as évek elején, amikor a McKittynél dobolt, találkozott az Iron Maiden basszusgitárosával és alapítójával Steve Harris-szel. A Trust segített az Iron Maiden The Number of the Beast világ körüli turnéján, 1982-ben. Hivatalosan 1982 decemberében lett az együttes dobosa. Első lemeze a zenekarral az 1983-as Piece of Mind.
McBrain az 1980-as évek elejétől használt Sonor dobokat Paiste cintányérokkal kiegészítve. 1990-ben másfél órás doboktató videót készített. McBrain a dobszólóján kívül, sajátos humorával kisérve bemutatja a dob egyes részeit, a dobolás alapjait, valamint ellátogathatunk a Paiste gyárba és a Beyer Dynamichoz, ahol a dobmikrofonokat készítik. A videó csúcspontja a Rhythm of the Beast dal, ahol fúvósok, Hammond orgona és Dave Murray társaságában játszik. A videó kiadását dobklinika előadások követték. A Sonor támogatásának megszűnte után, 1993-tól McBrain a Premier dobjaira tért át. 2004-ben összehozott egy saját hobbi zenekart McBrain Damage néven, ahol barátaival zenél.

Zenekarai:

Iron Maiden

Iron Maiden

(ismeretlen - napjainkig)

Nicko McBrian dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább