Joan Jett

Joan Jett
Teljes név: Joan Jett
Együttes: Cherie Currie
Hangszer, szerep: ritmus gitár
Megtekintve: Ma 1, összesen 491 alkalommal

Bemutatás:

Joan Jett(Joan Marie Larkin) született 1958.szeptember 22.-én.Egy amerikai rock gitáros,énekes, dalszöveg író.

Biográfia:

Joan Marie Larkin 1958.szeptember.22.-én született a Lankenau Kórházban Wynnewoodban.Rockvillbe költözött 1967-ben ahol a Randolf Junior gimnáziumba és a Wheaton gimnáziumba járt.Jett az első gitárját 13 évesen kapta.Joan pár gitár leckén vett részt,de hamar abba hagyta azután amikor a tanárja állandóan népdalokat akart neki tanítani.Össze akaszkodott egy bárpultossal a városában is,amikor ezt megtette a családja átköltözött West Covinába,amivel lehetőséget nyújtottak a szüle a zenei előre törekvéseinek.Los Angelesben kölcsönhatásba került néhány példaképével mint például Suzi Quatroval,az első női rock zenésszel aki játszott a színpadon.Quatro fontos volt Joan karrierjében,és Joan csomó dolgot lemásolt mint például a bozontos frizuráját és stílusát.Joan csendeb várta volna Suzit a hotelek előcsarnokában ahol Suzi megszállt az amerikai turnéjain, csak hogy megpillanthassa.Fa talpú cipőket hordott "Suzi Quatro" felirattal a talp oldalába vésve.A kedvenc éjszakai helyszíne a Rodney Bingenheimer's angol diszkó volt. Joan megismerkedett a glam-rockal amit annyira tisztelt,ez a műfaj Angliában elismert volt nem úgy mint az Usában.Szóval csak itt tudta hallgatni ezt a stílust és ez egyértelműen segitette a fantáziálásban is.

The Runaways
Joan alapító tagként végezte a The Runaways nevű bandában,együtt véve a dobossal Sandy Westtel. Micki Steele, Jackie Fox, Lita Ford, és Cherry Currie voltak a banda többi tagjai.Míg Cherry volt a frontember,addig Joan osztozkodott a front éneken,ritmus gitáron játszott,ő írta vagy átírta a zenekar anyagát Forddla,Westtel és Cherryvel.5 bakelit lemezt vettek fel a bandával együtt az Élő Japánban ami a legkersettebb volt az Usa és Anglia történelmében.
Míg a The Runaways híres volt Európában,Ázsiában,Ausztráliában,Canadában és Dél-Afrikában addig Amerikában nem tudták elérni ugyan ezt a hírességet.Miután Sherry kilépett a bandából,a banda még kiadott 2 további albumot,Jett mint front ember.Összegezve kiadtak 5 albumot 1975-től kezdve a banda széteséséig ami 1979 tavaszával következett be.

Zenekarai:

Cherie Currie

Cherie Currie

(ismeretlen - napjainkig)

Joan Jett dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább