Stu Phillips

Stu Phillips
Teljes név: Stu Phillips
Együttes: Knight Rider
Hangszer, szerep: zeneszerző
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 335 alkalommal

Bemutatás:

Stu Phillips karrierje hosszú és változatos utakat járt be, mely során éppúgy zongorázott bárokban, társalgókban, mint ahogyan a Los Angeles Philharmonic zenekart vezényelte. Eme két "szélsőséges" pont között szinte mindent csinált, ami a zenei világához köthető: kisebb-nagyobb együtteseknek volt a zenei rendezője, karmestere, továbbá az A&R kiadó sikeres producereként is jegyzik a nevét. Ezen kívül filmekhez, sorozatokhoz, színpadi darabokhoz is komponált már. Az imént felsorolt tevékenységek végzéséhez szükséges tanulmányait a New York-i The High School of Music & Art falai között kezdte meg, majd a The Eastman School of Music-ban fejezte be. Első munkahelyén egy régi tévé-show, a "Milton Berle Texaco Hour" írnoka volt csupán, mindemellett a Rochester Civic Orchestra pop zenei vonulatának előkészületeivel is foglalkozott, majd Jimmie Rodgers és Chris Connor zenei rendezőjévé lépett elő.

Biográfia:

Produceri pályafutása során olyan előadók lemezeinek megjelenésében működött közre, mint Nina Simone, Wince Edwards, Jimmy Beaumont, vagy a The Chad Mitchell Trio. A Capital Records alkalmazottjaként ő volt a The Hollyridge Strings nevű formáció megteremtője, producere, valamint zenei rendezője. Összesen 12 albumot vettek fel közösen, és volt olyan alkalom, mikor a Billboard Chart Top20-as listáján három lemezük szerepelt egyszerre. Rövididőn belül Phillips lett az West Coast A&R feje az Epic Recordsnál. Karrierjének ezen szakasza 1958 és 68 közé tehető. Mindeközben filmzeneszerzőként is tevékenykedett: a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek elejéig hozzávetőlegesen 15 különféle produkcióhoz készített zenét. A Universal Studio égisze alatt született tévésorozatok között volt a "Quincy", a "Switch", a "Battlestar Galactica", és a "Knight Rider" is. Phillips ezen évek - illetve szériák - során került munkakapcsolatba, barátságba Glen A. Larsonnal. Miután Larson átállt a 20th Century Fox csapatához, Phillips követte őt, így tovább folytatódtak a közös munkák (pl.: "The Fall Guy"). Az imént említett időszak alatt a komponista Glen A. Larson "házi-zeneszerzőjévé" vált, és a páros közös munkáit elismerések övezték: míg a "Battlestar Galactica" csak jelölést kapott a Grammy zsűrijétől, addig a "Kinght Rider"-t már díjazták. Ezen kívül a Motion Picture Academy (AMPAS), a The Television Academy (ATAS), illetve a The Record Academy (NARAS) ünnepségein is találkozhattunk nevével.

Az elmúlt évek – lassacskán másfél évtized – során nem igazán villan fel Stu Phillips neve a stáblistákon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem vesz részt aktívan a zenei életben - csupán a komolyzene iránt fordította figyelmét. A ’70-es, ’80-as évek sorozatzenéinek egyik meghatározó alakja most Beethoven szonátákat és Rachmaninoffokat hangszerel, illetve vezényel.

Zenekarai:

Knight Rider

Knight Rider

(1982 - 1986)

Stu Phillips dalszövegek:

Battlestar (Five) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább