Richie Faulkner

Richie Faulkner
Teljes név: Richie Faulkner
Együttes: Judas Priest
Hangszer, szerep: gitár
Megtekintve: Ma 1, összesen 528 alkalommal

Bemutatás:

Richard Ian Faulkner (Egyesült Királyság, London, 1980. január 1.) brit gitáros, aki olyan zenekarokban kezdte pályafutását, mint a Dirty Deeds, a Voodoo Six, és az Ace Mafia. 2008-ban csatlakozott Lauren Harris zenekarához, aki az Iron Maiden basszusgitárosának/vezetőjének Steve Harrisnek a lánya. Szélesebb körben akkor vált ismertté, amikor 2011-ben csatlakozott a Judas Priesthez.

Biográfia:

9 éves korában kapta meg az első gitárját a szüleitől, de ezenkívül zongoraleckéket is vett. K. K. Downinghoz hasonlóan Jimi Hendrix albumok hallgatása közben, autodidakta módon tanult meg gitározni. Játéka gyors ütemben fejlődött 13 éves korában már Észak-Londoni kocsmákban lépett fel. Stílusára olyan gitárosok voltak hatással, mint a Judas Priestből ismert Glenn Tipton/K. K. Downing páros, az Iron Maidenben játszó Dave Murray/Adrian Smith duó, továbbá a német gitársztár Michael Schenker (ex-Scorpions, ex-UFO, Michael Schenker Group), vagy Slash. A zenekarok közül pedig olyanokat említ kedvenceinek, mint a Mötley Crüe, a Guns N' Roses, a Black Sabbath, a Papa Roach és a Metallica.

Több zenekarban is játszott, szélesebb körben azonban akkor vált ismertté, amikor 2011-ben csatlakozott a Judas Priesthez, ahol a kilépett K. K. Downing helyére került.

Az első fellépése a zenekarral 2011. május 25-én volt, amikor a Judas Priest az American Idol elnevezésű zenei tehetségkutató műsorban lépett fel az Egyesült Államokban. Az előadás során egy James Durbin nevű versenyzővel adták elő a Living After Midnight és a Breaking the Law című dalokat.[2] Az együttes búcsúturnéjaként meghirdetett Epitaph World Tour turnéján már Faulkner lépett színpadra, amely 2011. júniusában vette kezdetét Európában és 2012 nyaráig el fog tartani. A Judas Priest tervei között szerepel egy új album kiadása is, amely az első olyan anyaguk lesz, amelyen már Faulkner fog szerepelni Downing helyén. Ezenkívül szerepel a híres színész Christopher Lee 2012-es Charlemagne: The Omens of Death című albumán is.

Faulkner hobbijai közé tartozik az úszás, a búvárkodás, a digitális tervezés, valamint a Glenn Tiptonnal való közös horgászat. Ezenkívül szenvedélyes Star Wars rajongó.

forrás: wikipedia

Zenekarai:

Judas Priest

Judas Priest

(2011 - napjainkig)

Richie Faulkner dalszövegek:



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább