Barry White

Barry White
Teljes név: Barry White
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1860 alkalommal

Bemutatás:

Barrence Eugene Carter (Galveston, Texas, USA, 1944. szeptember 12 - Hollywood, Los Angeles, 2003. július 4.), amerikai énekes, zeneszerző, producer.

Biográfia:

Az egyszerre mély és lágy hangú soul legenda Los Angelesben, annak egyik legveszélyesebb negyedében a South Central-ban nőtt fel öccsével, Daryl-lel. Korán megalapozta zenei karrierjét, már tizenegy évesen zongorán kísérte Jesse Belvint a Goodnight My Love című számban. Tizenhat évesen börtönbe került, néhány gumiabroncs ellopásáért. Befutott énekesként adott interjúiban ezt a rácsok mögött töltött rövid időszakot mindig kijózanító hatásúnak nevezte, ami végül a helyes útra és a becsületes munka irányába terelte. Egyszer azt nyilatkozta, hogy Elvis Presley It‘s Now or Never című számának hatására döntötte el, hogy énekes lesz.
A kis Barry hangja ugyanolyan volt, mint a többi korabeli gyereknek. Kiskamaszként azonban egy reggel saját maga és anyja legnagyobb megdöbbenésére a miden fiatalt utolérő pubertáskori mutálás csodát tett a hangszálaival: egyszerre hihetetlenül mély és puha hangja a mai napig a könnyűzene egyik legjellegzetesebb áruvédjegye lett. Amint megszólal a tulajdonosának a 'szerelem rozmárja' becenevet biztosító búgó basszus, a hallgató egyből tudja, hogy csakis egy Barry White lemezzel lehet dolga.
A hatvanas években számos lemezt vett fel az Upfronts, az Atlantics és a Majestics együttesek tagjaként, Barry Lee néven. Producerként és zeneszerzőként is nagy sikereket ért el, olyan neves előadókat vett szárnyai alá, mint Felice Taylor vagy Viola Wills. 1969-ban az ő közreműködésével jött létre a Love Unlimited női trió, melynek tagjai Diane Taylor, Glodean James (későbbi második felesége) és húga, Linda. Szintén az ő nevéhez fűződik a negyven tagú Love Unlimited Orchestra megalapítása, melynek zeneszerzője és karmestere volt egy személyben.
A nagyközönség a 1972-es Walking In The Rain With The One I Love című Love Unlimited szám révén ismerkedett meg, mely elindította szólókarrierjét. A hetvenes években olyan nagy slágerek kötődnek a nevéhez, mint az I'm Gonna Love You Just A Little More Baby, a Never, Never Gonna Give Ya Up, a Can't Get Enough Of Your Love, Babe és a You're The First, The Last, My Everything.
Bár erősen szexuális töltetű stílusa és dalszövegei miatt a paródiák egyik fő célpontja volt, Barry White élő fellépései legendássá váltak a hetvenes évek végén. A diszkó-korszak elmúltával Barry a rhythm and blues felé fordult. A nyolcvanas években népszerűsége csökkent, de koncertjei továbbra is hatalmas sikerrel zajlottak világszerte. 1988-ban Budapesten is felépett.
2002 szeptemberében szélütés érte, amiből már soha nem sikerült teljesen felépülnie - egy hollywoodi kórházban érte a halál július 4-én reggel, egy hónappal azután, miután megszületett legkisebb gyermeke Barianna. Az orvosok veseelégtelenséget állapítottak meg. Két feleségétől(Mary, és Glodean James) nyolc gyermeke, Katherine Dentontól egy törvénytelen fia és számtalan unokája volt. Gyermekei közül Barry White jr. a kilencvenes években Magyarországon élt és zenélt.

Barry White dalszövegek:

Bring Back My Yesterday (Barry White)

Can't Get Enough Of Your Love, Babe (Barry White) video

Come On (Barry White)

Girl It's True, Yes I'll Always Love You (Barry White)

Hard To Believe That I Found You (Barry White)

Honey Please, Can't Ya See (Barry White) hun video

I'm Gonna Love You Just A Little More Baby (Barry White) hun video

I've Found Someone (Barry White) video

I've Got So Much To Give (Barry White)

Let The Music Play (Barry White) hun video

Never, Never Gonna Give Ya Up (Barry White) video

Oh Love, Well We Finally Made It (Barry White)

TKO (Justin Timberlake) video

TKO (Justin Timberlake) video

Under The Influence (Kylie Minogue )

You're My Baby (Barry White)

You're The First, The Last, My Everything (Barry White) video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább